Изображение 164

16 травня на засіданні Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні розглянуто наступні питання:

- про пропозиції щодо врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів) між СПО об'єднань профспілок та Кабінетом Міністрів України й СПО сторони роботодавців на національному рівні;

- про затвердження Основних заходів СПО об'єднань профспілок на 2017 рік;про внесення змін до складу Робочої комісії об'єднань профспілок для ведення колективних переговорів з укладення Генеральної угоди на 2016-2017 роки та здійснення контролю за її виконанням;

- про співпрацю соціальних партнерів щодо організації роботи інспекції праці в Україні у відповідності з ратифікованими Конвенціями МОП№81та№129.

Під час обговорення результатів роботи над проектом Трудового кодексу України та перспектив його ухвалення Верховною Радою України (законопроект № 1658) виникла бурхлива дискусія, у ході якої висловлювались необґрунтовані звинувачення щодо нібито аморфної позиції профспілок у роботі над новим ТК, а представники окремих членських організацій СПО безпідставно та неконструктивно критикували дії ФПУ, в тому числі із питань пенсійної реформи.

Слід зазначити, що Президія ФПУ ще 24 квітня ц.р. визначила свою позицію та наступні послідовні дії стосовно проекту Трудового кодексу, а Рада ФПУ 25 квітня затвердила Вимоги до керівників держави щодо недопущення погіршення пенсійного забезпечення. Саме ці ініціативи ФПУ були внесені СПО об'єднань профспілок для підтримки і консолідації дій усіх його членів.

Із розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

ФОТОРЕПОРТАЖ:

Изображение 127