pretenzija1

 

СПО об’єднань профспілок запропоновано Міністерству аграрної політики та продовольства України доопрацювати проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств».

Проектом постанови пропонувалося внесення змін стосовно надання фінансової підтримки сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, у тому числі молочарського напряму діяльності, для придбання обладнання для зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, а також сільськогосподарської техніки.

Разом з тим, змінами не було визначено, на яку сільгосптехніку та обладнання для АПК – вітчизняну чи закордонну, буде надаватися державна підтримка.

На думку профспілок, витрачання коштів з державного бюджету на компенсацію вартості іноземної сільгосптехніки та обладнання неприпустимо. 

При цьому, Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 № 130.

Профспілками запропоновано надавати фінансову підтримку сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам для придбання сільгосптехніки та обладнання тільки вітчизняного виробництва.

 

Департамент з питань економічного

розвитку та ціноутворення