АКЦІЯ ПРОТЕСТУ. Атомпрофспілка вимагає від Уряду ефективного вирішення проблем галузі

А15   Представники Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України (Атомпрофспілка) 4 грудня провели акцію протесту біля будівлі Кабінету міністрів України, вимагаючи ефективного та справедливого вирішення проблем, що накопичились в галузі, а також відставки міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Олексія Оржеля   Того ж дня акції протесту – вже другого етапу мирного наступу представників профспілкових організації галузі – відбулися в регіонах. .За словами голови Атомпрофспілки Валерія Матова, в..

ФПУ надала солідарну підтримку аграріям

Изображение 1184 Сьогодні, 4 грудня, у Києві на площі Конституції Федерація профспілок України, керівники її територіальних та галузевих осередків, спільно з Профспілкою працівників АПК, ГС «Аграрний союз України», ВГО "Союз захисту підприємництва України" взяли участь у масштабній акції протесту аграріїв.   Метою стало привернення уваги спільноти, народних депутатів України до антисоціальності законопроектів щодо запровадження ринку землі в Україні.   Під час акції було заявлено про позицію профспілок щодо недопущення..

АКЦІЯ ПРОТЕСТУ. Захистимо права підприємців!

А1   Федерація профспілок України, колективи ПрАТ «Укрпрофтур» та ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" активно та рішуче підтримали представників підприємницького руху, які 3 грудня провели акцію протесту біля Верховної Ради України.       Представники профспілок та малого бізнесу вийшли на площу Конституції з конкретними вимогами до народних депутатів України. Серед основних вимог - збереження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, скасування законодавчої ініціативи  представників фракції «Слуга народу»  у вигляді законопроектів 1053 і..

ФПУ обурена свавіллям проти профспілок

d691f3f-53-big   Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з приводу захоплення невідомими особами 29 листопада ц.р. Будинку профспілок Закарпаття у м. Ужгород.   У листі зазначено:   «29 листопада 2019 року о 7.30 год. із застосуванням фізичної сили невідомі особи, без попередження, захопили приміщення та не допустили на свої робочі місця працівників Закарпатської облпрофради і галузевих обласних організацій профспілок, фактично паралізувавши їх роботу. Федерація профспілок України висловлює..

В ЄДНОСТІ – НАША СИЛА. Спільна справа - відстояти профспілковий Трудовий кодекс

Б1   Профспілки мають проявити активність, рішучість та консолідовану солідарність у боротьбі проти намагань звузити законні трудові права та інтереси людини праці, за ухвалення саме профспілкового (народного) Трудового кодексу. На цьому наголошували учасники семінару-наради щодо просування профспілкового проекту Трудового кодексу в членських організація, трудових колективах та первинних  профспілкових організаціях, а також з інших питань правового захисту.   Семінар організовано Департаментом правового захисту апарату ФПУ. У нараді взяли участь..

Голова ФПУ Григорій Осовий відвідав з робочим візитом Вінницю

DSC 0364   28 листопада 2019 року у Вінниці відбулась інформаційна зустріч з профспілковим активом.   У зустрічі взяли участь фахівці апарату ФПУ і Всеукраїнських профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. Члени Федерації профспілок Вінницької області обговорили позицію ФПУ щодо врегулювання трудових відносин в Україні, визначили подальші спільні кроки по захисту конституційних прав членів профспілок на працю, її безпеку та гідну оплату, збереження соціальних гарантій. На чисельні запитання учасників зустрічі відповіли фахівці..

ВІСТІ З МІСЦЬ. Голова ФПУ на Кіровоградщині

DSC04697 - копия 3371a 27 листопада у Звітно-виборній конференції Федерації профспілок Кіровоградської області взяв участь та виступив Голова ФПУ Григорій Осовий.   З привітаннями учасникам виступили Голова Обласної державної адміністрації Андрій Балонь Голова Облради Олександр Чорноіваненко. Захід відбувся за участі соціальних партнерів, роботодавців. Переважною більшості голосів з двох кандидатів Головою Федерації профспілок Кіровоградської області обрано Максима Баланенка. Прийнято низку документів щодо діяльності профоб’єднання на наступний п’ятирічний період.   [ Детальніше... ]

Виклики часу вимагають від профспілок єднання та солідарності

А10    На цьому акцентували увагу учасники розширеного засідання Правління Української федерації профспілкових організацій – профспілки працівників підприємств з іноземними інвестиціями, господарських товариств, організацій та установ.   У виступах голови Профспілки Вацлава Янчевського, його заступника Олександра Крисюка, членів Правління, представників бізнесу наводилися конкретні приклади реалізації на практиці Плану Уряду по реформуванню економіки країни, проблем інвестиційного клімату та загострення боротьби профспілок за права працівників.   Про соціально-економічну ситуацію в Україні, конкретні дії..

ЗАСІДАННЯ СПО. Пріоритет – забезпечення соціальної справедливості

А1 21 листопада відбулось засіданні Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні.   Першим було обговорено питання щодо підтримки проекту рішення НКРЗІ «Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 18 вересня 2018 року № 488». Під час жвавого обговорення презентації представників ПАТ «Укртелеком» та інформації членів Робочої групи, СПО об’єднань профспілок було зазначено: що..

21 листопада – День Гідності та Свободи!

vilni tvoryty maybutnye 21 листопада в Україні відзначається одне із знакових свят – День Гідності та Свободи, офіційно започаткований у 2014 році на честь двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років.  День Гідності та Свободи символізує утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття. Як відомо, 21 листопада 2013 року..

Більше статей...

1. ФПУ ЗАСТЕРІГАЄ ВІД ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА
  2. Профспілки вийшли на акцію протесту проти звуження трудових прав працівників, за гідні умови життя