АКТУАЛЬНО. Незадовільно! Таку оцінку поставила Мінфіну Профспілка освітян

А21 Наше головне фінансове відомство вже не вперше дівує своїми рішеннями та пропозиціями. Зазначимо тут, що вони частіше за все стосуються не обмеження апетитів роботодавців, а урізання прав та розміру фінансування працівників. Такі випадки, як правило, не залишаються поза увагою профспілок. Вони рішуче встають на захист конституційних, соціальних та трудових прав людини праці. Яскравий приклад – активна та креативна позиція ЦК Профспілки працівників освіти і науки..

ФПУ налаштована на плідну співпрацю з новообраними народними депутатами України

Kupol-VR 16 серпня 2019 року Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся листом до лідерів політичних сил, обраних до Парламенту. Від Федерації профспілок України він висловив повагу новообраним народними депутатами України та привітав їх з виявленою їм довірою громадян. У листі зазначено, що серед виборців були також представники 5-мільйонної профспілкової родини - офіційно працюючих з усіх галузей економіки і сфер суспільного життя, члени організацій, об’єднаних ФПУ. Позачергові вибори до Верховної Ради..

АКТУАЛЬНО. Гвардія з простягнутою рукою

А Шокуюча і одночасно звична для сьогодення новина. За інформацією Селидівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості, 15 серпня, шахтарі ДП «Селідоввугілля» перекрили автомобільну дорогу Покровск - Селидове в районі населеного пункту Чунішине.   В акції протесту беруть участь працівники шахт «Курахівська» та «Україна». Гірники вимагають погасити заборгованість по заробітній платі. Зазначу, що на даний момент шахтарям не було виплачено 22% зарплати за травень, також повністю не виплачено..

АКТУАЛЬНО. Зупинити ненажерливих!

А4 «Чужого нам не треба, але і свого не віддамо», - так можна охарактеризувати рішучу позицію Федерації профспілок України, її членських організацій щодо законно належного їм майна.    Ми вже неодноразово писали про нахабні спроби забрати санаторії, об’єкти культури, навчальні центри, цілі будівлі у профспілок. І передати їх, найчастіше, в приватні руки. Причому, все це відбувається під, як би мовити, патронатом органів центральної і місцевої виконавчої влади. Ясна річ,..

СЛІДАМИ НАШИХ ВИСТУПІВ. В ОПЗ виступили проти намірів ФДМ призначити нового главу підприємства

ОПЗ     Колектив заводу перебуває в передстрайковому стані і готовий їхати в Київ, щоб виборювати своє майбутнє У ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) розцінюють наміри Фонду держмайна (ФДМ) спільно з Кабінетом міністрів України призначити нового керівника підприємства як рейдерство і закликають президента України відреагувати на це.   Як написав перший заступник директора ОПЗ Микола Щурик на своїй сторінці в Facebook в неділю, незважаючи на запуск підприємства після понад..

Меморандум про співпрацю між ФПУ і Омбудсменом у дії

Zd 1234 Розпорядженням Голови ФПУ Г.В.Осового 7 серпня ц.р. затверджено План заходів з реалізації Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Федерацією професійних спілок України на II півріччя 2019 року.   До кінця поточного року на виконання пункту Меморандуму про консолідацію зусиль Сторін щодо здійснення заходів парламентського та громадського контролю за додержанням прав і свобод громадян планується: - вироблення узгодженої позиції щодо можливих шляхів..

Місія профспілок – боротьба з соціальною несправедливістю

Изображение 1762   Голова ФПУ Григорій Осовий 5 серпня у Будинку профспілок провів робочу зустріч з директором Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі Марселем Рьотігом.   Відбувся обмін думками з широкого спектру соціально-економічних питань, обома сторонами висловлено ініціативи щодо напрямів подальшої співпраці. В обговорення взяли участь заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, голова Всеукраїнської профспілки виробничників і підприємців Наталія Землянська, голова Молодіжної Ради ФПУ Володимир Ворох, відповідальні працівники..

Металурги та гірняки готові стояти до останнього!

Изображение 1751   Працівники АТ «Нікопольський завод феросплавів», їх колеги з Запорізького феросплавного, інші гірники пікетували сьогодні НАК «Укренерго» та НКРЕ.   Солідарну підтримку їм надали працівники підприємств «Суха Балка» з Дніпропертровщини, АТ «Дніпроазот», металурги ПрАТ «Дніпроспецсталь» (м.Запоріжжя), Марганецького та Покровського ГОКів, ТОВ «Дніпро-Азов».  Всього більше тисячі членів Профспілки металургів і гірняків 31 липня протестували проти підвищення тарифів на електроенергію, яке сталося у зв’язку із запровадженням в Україні з 1..

ЖУРНАЛІСТСЬКЕ РОЗСЛІДУВАННЯ. Врятуйте Одеський припортовий завод!

А14 З таким закликом звернувся до Президента та Прем’єр-міністра України трудовий колектив флагмана вітчизняної хімічної промисловості – АТ «Одеський припортовий завод», який опинився перед реальною загрозою знищення. Хіміки пропонують конкретні шляхи виходу з кризового стану. Ситуація, що склалася навколо флагмана хімічної промисловості України – державного підприємства «Одеський припортовий завод», просто шокує. Починаючи з 30 квітня 2018 року виробничі потужності заводу повністю зупинені. Підприємство продовжує втрачати висококваліфікованих..

Коментар щодо заяви економіста Представництва Світового банку в Україні про необхідність зупинити зростання мінімальної зарплати

720 460 80 1021723014  Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся листом до головного редактора газети «Дзеркало тижня» Юлії Мостової з приводу публікації в газеті щодо позиції Світового банку, який вважає, що в Україні варто зупинити зростання мінімальної зарплати до завершення основних структурних реформ в економіці.   Про це, зокрема, в інтерв'ю DT.UA заявила економіст Представництва Світового банку в Україні Анастасія Головач. Крім того, експерти  вважають, що підвищення заробітних плат і..

Більше статей...