Изображение 544

 

Сьогодні на засіданні Робочої групи з підготовки плану дій профспілок щодо забезпечення соціально-економічного захисту працюючих в умовах реформ відбулася принципова та пряма розмова щодо проблем, які виникли в економічній та соціальній сферах, а також можливих шляхів їх вирішення.

 

Відкриваючи нараду Голова ФПУ Григорій Осовий наголосив, що у рамках обговорення рішення Президії ФПУ стосовно дій профспілок, спрямованих на захист прав людей праці в умовах проведення реформ, членам робочої групи потрібно запропонувати план таких дій до кінця поточного року та рекомендувати засоби реагування профспілок на національному, галузевому, територіальному і місцевому рівнях.

Було виділено такі проблемні сфери: зростання безробіття, низький рівень оплати праці, борги по зарплаті, недостатній рівень економічного зростання, низька соціальна захищеність вразливих верств населення, зокрема пенсіонерів, а також – зростання цін і тарифів, проблеми у забезпеченні прав на гідні умови праці, неефективний соціальний діалог тощо.

Учасники наради сформулювали вимоги профспілок та запропонували концепцію вирішення зазначених питань на усіх рівнях та терміни їх виконання.

Під час обговорення було запропоновано ініціювати зустріч представників профспілок з Прем’єр-міністром України В.Гройсманом для обговорення найболючіших питань провідних галузей економіки, зокрема вугільної промисловості, діяльності хімічних, лісопереробних підприємств, становища працівників бюджетної сфери та ін.

Зазначалося, що у арсеналі дій профспілок, передбачених законодавством, окрім проведення соціального діалогу, є такі протестні засоби як проведення акцій протесту. пікетів і навіть оголошення страйків.

Засідання Президії ФПУ планується провести 5 жовтня ц.р., де й буде остаточно ухвалено рішення стосовно дій профспілок на забезпечення виконання соціально-економічних і трудових прав трудящих.

 

Изображение 526

 

Изображение 547

 

Изображение 518

 

Изображение 579

 

Изображение 511

 

Прес-центр ФПУ