З А Я В А Федерації профспілок України

25463781 882086255298717 1234077735 n

У неділю, 17 грудня у м. Києві, після чергового віче на Майдані Незалежності відбулися події, які ганблять ті політичні сили, що його проводили, і стали організаторами спроби силового захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв ФПУ (Жовтневий палац) для організації в ньому координаційного штабу.

Про що свідчать і заяви послів Великобританії, Канади та США, які засудили спроби захоплення і нищення громадських будівель – назвавши це «зловживанням правом на мирний протест".

Більш того штурм палацу відбувався під час проведення в ньому концерту, а серед глядачів знаходилися і діти.

Федерація профспілок України рішуче засуджує такі методи ведення політичної боротьби, що перетинають межі мирного протесту, використання спецзасобів і силового протистояння, що призвели до отримання травм правоохоронцями, які підтримували законність і порядок.

Звертаємо увагу влади і громадськості, що МЦКМ – це культурно-освітній заклад – пам’ятник архітектури, другий за значенням в Україні майданчик для проведення масових театрально – розважальних заходів, коли велика кількість людей одночасно присутня на спектаклях, концертах. В аудиторіях Палацу постійно працюють дитячі гуртки і спортивні секції, художні колективи, а це близько 10 тис. осіб. Починаючи з 18 грудня у Палаці розпочнуться новорічні заходи до Дня Святого Миколая та новорічні ялинки, у яких візьмуть участь біля 25 тис. дітей молодшого і середнього шкільного віку. Тому будь-які силові дії щодо його захоплення можуть призвести до непоправних наслідків.

Прес-центр ФПУ

Архiв