Кременчук 25102018

 

Днями профспілковий актив Кременчука, Кременчуцького району та Горішніх Плавнів мав можливість обговорити актуальні питання соціальної, зокрема,бюджетної, тарифної політики і призначення субсидій, оплати праці і зайнятості, пенсійного забезпечення, правової бази та практики розв'язання трудових спорів в ході проведення Дня Полтавської обласної ради профспілок.

 

Зустріч активу з керівниками ФПУ та облпрофради, яка відбулася в приміщенні Культурно-спортивного комплексу ПрАТ «Кредмаш», стала надзвичайно корисною для 250 профспілкових працівників та активістів різних ланок Кременчуцького регіону не лише в інформативно-навчальному плані, але й була дискусійним майданчиком для коригування стратегії і тактики профспілок в умовах загострення стосунків з так званими соціальними партнерами, які останнім часом розгорнули відвертий наступ на права профспілок.

Заступник Голови облпрофради Ганна Таргаєва надала інформацію щодо чисельності членів профспілок в регіоні . Із 57 тис. працюючих членів профспілок 36 тис.,що становить 62,6 відсотка , 202 первинних профорганізації , 4 міськкоми , 4 районні ланки. Активно діє координаційна рада голів профкомів м. Кременчука ( голова Діденко Тетяна , голова міської організації профспілки працівників державних установ ). В регіоні діє Територіальна угода між Кременчуцькою міською радою та координаційною радою голів профкомів м. Кременчука.

 

Кременчук25102018 4

 

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, коментуючи стан спілчанського руху та основні завдання моменту, особливу увагу звернув на необхідність солідарної і рішучої протидії дій усього нашого загалу спробам обмежити вплив профспілок на розв'язання проблем в суспільстві, яке потерпає від численних прорахунків виконавчої влади у економічній та соціальній сферах. Голова Федерації детально зупинився на характеристиці бюджетної політики уряду, яка, на жаль, продовжує бути зорієнтованою на інтереси олігархату, ігноруючи потреби і працюючих, і усього суспільства. Продовжується рейдерство влади щодо майна профспілок. Тому так важливо в умовах згортання соціального діалогу партнерів, що сьогодні відбувається на більшості ділянок співпраці влади, роботодавців і профспілок, посилити нашу вимогливість, зокрема, і протестні дії.

Григорій Осовий привітав учасників заходу з 70-річчям утворення Полтавської обласної ради профспілок, висловив впевненість у подальшому зміцненні ролі міжспілчанського координатора в житті Полтавщини, зростанні його авторитету.  

Голова Полтавської облпрофради Леонід Вернигора нагадав активістам основні віхи сімдесятилітньої історії облпрофради, віддавши належне зусиллям профспілкових працівників та активістів усіх поколінь у становленні та розвитку міжспілкового органу. Голова облпрофради наголосив на значенні продовження традицій, необхідності щодень доводити змогу профспілок відповідати на виклики часу.

 

Кременчук25102018 5

 

В роботі наради-семінару приймали участь: Валерій Пухай, голова обласної організації профспілки машинобудування та металообробки України,   Ірина Богуш, голова обласної організації профспілки працівників державних установ України, Петро Латиш, голова обласної організації профспілки працівників ЖКГ та ПОН України та ін..

Координаційна рада голів профкомів м. Кременчука (голова координаційної ради Тетяна Діденко взяла активну участь у підготовці до навчання профспілкових кадрів та активу Кременчуцького району.

Методично-навчальний блок заходів Дня облпрофради у Кременчуці забезпечили змістовні та актуальні виступи фахівців і експертів з обласних управлінь:

Вікторія Полєнова - начальник відділу експертиз умов праці управління «Держпраці» у Полтавській області,

Людмила Ревега, начальник управління Департаменту соціального захисту Крюківського району м. Кременчук,

Тетяна Грабар, начальник відділу страхових виплат та матеріального         забезпечення Управління Фонду соціального страхування в Полтавській області,

Олена Іващенко, заступник начальника Кременчуцького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування,

Анатолій Литвиненко, директор виконавчої дирекції регіонального відділення об’єднання роботодавців та ін.

Група профпрацівників та активістів з нагоди 70-річчя облпрофради була нагороджена відзнаками ФПУ за активну участь у спілчанському житті, особистий внесок у зміцнення авторитету профспілок.

 

Кременчук25102018 1

 

Ганна Таргаєва,

заступник голови

Полтавської облпрофради