Изображение 1711

 

21 листопада у Міжнародному центрі культури і мистецтв профспілок України відбувся завершальний етап та підбиття підсумків щорічного конкурсу «Краще підприємство з охорони праці» -2018.

 

Переможців привітали організатори конкурсу – представники Державної служби з питань праці, посадовці міністерств, центральних та місцевих органів виконавчої влади, об’єднань роботодавців та профспілкових організацій, Фонду соціального страхування України.

Звертаючись до присутніх Голова ФПУ Григорій Осовий наголосив, що життя і здоров’я – основна цінність людини, тому обов’язок держави і роботодавця робити все необхідне, аби умови праці на підприємствах були безпечними, а робочі місця облаштуванні належним чином.

 

Изображение 1698

 

Профспілки, як представники найманих працівників, здійснюють громадський контроль зокрема за охороною праці. І головним у цій роботі вважають упередження ризиків, які об’єктивно виникають у процесі проведення робіт, тому Держпраці, як державній структурі, роботодавцям і громадськості потрібно поєднувати зусилля задля досягнення цієї мети – збереження життя і здоров’я на робочому місці.

Голова Державної служби з питань праці Роман Чернега сказав, що першочерговим завданням на сьогодні є зниження виробничого травматизму, а також впровадження на підприємствах України сучасних методів управління охороною праці, створення безпечних умов праці згідно з європейськими стандартами.

- Цього ми можемо досягти виключно у тісній співпраці з нашими партнерами – роботодавцями та профспілками, - зазначив керівник. - Підприємства-переможці Конкурсу отримують насправді заслужену нагороду, - підкреслив він, - далеко не кожне підприємство відповідає вимогам конкурсу, тому ми нагороджуємо лише тих, хто по-справжньому цінує працівника, піклується про його здоров’я і безпеку.

 

Изображение 1690

 

Підприємства відбирались з урахуванням наступних критеріїв:

- функціонування ефективної системи управління охороною праці,

- проведення службою охорони праці заходів щодо поліпшення умов праці,

- наявність кабінетів, кутків з охорони праці та їх обладнання,

- фінансування заходів з охорони праці, своєчасне забезпечення працівників якісним спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального захисту,

- систематична підготовка працівників до безпечного виконання робіт тощо.

 

Изображение 1733

 

За результатами оцінювання було визначено переможців за такими основними номінаціями:

- видобувна промисловість, виробництво продовольчих товарів, виробництво товарів та надання послуг для населення, діяльність у сфері будівництва, виробництво фармацевтичних препаратів та матеріалів, діяльність у сфері виробництва електроенергії та зв’язку, будівництво та транспорт переробна промисловість.

Трудові колективи - переможці конкурсу поряд з Дипломами та статуетками отримали Подяки від Президії ФПУ, які в урочистій обстановці їм вручив Голова ФПУ Г.Осовий.

 

Изображение 1749

 

Изображение 1741

 

 Изображение 1761

 

Прес-центр ФПУ