А5

 

По прикладу європейських структур ми в Україні маємо створити не просто соціальний діалог, а підписати справжній суспільний договір. Про це заявив Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий у своєму виступі на круглому столі «Перспективи імплементації в Україні положень Глави ХХІ Угоди про Асоціацію Україна - ЄС щодо розвитку публічних комунікацій та соціального діалогу», що відбувся у Києві 1 березня.

Голова ФПУ зазначив, що мова йде про суспільний договір між владою та громадянським суспільством. При цьому права та обов’язки для вирішення актуальних та важливих питань соціально-економічного розвитку держави, ефективного захисту законних прав та інтересів держави, роботодавців і працівників мають всі сторони такого договору. Тому що зараз, підкреслив він, соціальні партнери обмежені в рамках своїх дій. А такий суспільний договір буде сприяти як розвитку соціального діалогу, так і вирішенню актуальних проблем на самому високому рівні. Виступ Голови ФПУ Григорія Осового можно подивитися на сторінці ФПУ у Facebook.

Захід відбувся за фінансової підтримки МФ «Відродження», в рамках діяльності Робочої групи 5 «Соціальний діалог та соціально-трудова політика» Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

Ключові теми для обговорення:

•          стан та перспективи імплементації Глави ХХІ Угоди;

•          можливості впливу сторін соціального діалогу на державну політику на національному та територіальному рівнях;

•          здатність чинної моделі соціального діалогу сприяти застосуванню європейських практик публічного діалогу в українських реаліях;

•          подальші кроки з посилення публічних комунікацій в царині соціального (публічного) діалогу в Україні;

•          шляхи удосконалення публічних комунікацій та соціального діалогу за участі громадськості та посилення його ролі в державному  управлінні на національному та територіальному рівнях.

 

У роботі Круглого столу взяли участь парламентарі, представники ЦОВ, сторін соціального діалогу, міжнародних організацій, іноземних експертів та представників дипломатичних місій.

 

В рамках круглого столу презентовано проект дорожньої карти «Стратегія модернізації соціального діалогу в Україні».

 

Прес-центр ФПУ

 

 

 

А7

 

 А6