Б2

 

 

 

 

На цьому Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий акцентував  у виступі на  засіданні ЦК Профспілки працівників охорони здоров'я України, що відбулось 18 квітня.

 

Профспілковий лідер проінформував про дії та плани Федерації профспілок України щодо підвищення рівня соціально-економічного захисту людини праці, зокрема працівників медичної галузі. Він підкреслив, що у минулому році і за три місяця поточного року фахівці Федерації профспілок України та галузевої Профспілки опрацювали чотири закона, 16 проектів постанов Кабміну щодо реформування галузі, 7 розпоряджень та 70 наказів МОЗ України.   «Коефіцієнт погодження 66 відсотків, багатьом документам надані профспілкові пропозиції, - наголосив Григорій Осовий. – Це не говорить про те, що ми в опозиції до реформи, але хочемо достеменно зрозуміти її зміст, те, наскільки вона інтегрується із надійним захистом прав та інтересів працівників галузі, якісним та доступним обслуговуванням населення. Це – дві складові, які профспілки мають контролювати для забезпечення підвищення якості та ефективності цього захисту в інтересах членів профспілок, всіх громадян».

 

Б1

 

 

 

З доповіддю «Про основні результати трансформації галузі та дії Профспілки щодо врегулювання питань соціально-економічного захисту спілчан» виступила Голова Профспілки Вікторія Коваль.

 

Після жвавого так конструктивного обговорення цього актуального питання ЦК Профспілки ухвалив відповідну постанову, у якої зокрема зазначається:

 

1. Визначити пріоритетними завданнями Профспілки активізацію соціального діалогу на всіх рівнях, вжиття вичерпних заходів щодо забезпечення фінансування місцевих програм розвитку та підтримки комунальних некомерційних підприємств – закладів охорони здоров’я, зокрема щодо оновлення матеріально-технічної бази, капітального ремонту/ реконструкції, підвищення оплати праці медичних працівників (програми «місцевих стимулів»).

 

2. Активізувати роботу по виконанню постанови Президії Профспілки «Про посилення ролі колективно-договірного регулювання оплати праці в умовах реформування галузі охорони здоров’я» від 26.03.2019 № ПР7-17-1.

 

3. Президії Профспілки звернутися до обласних та міста Києва державних адміністрацій щодо розробки та затвердження регіональних програм розвитку охорони здоров'я, зокрема програм «місцевих стимулів».    

 

4. Територіальним організаціям Профспілки звернутися до відповідних органів державної влади та органів місцевого самоврядування – власників закладів охорони здоров'я з метою забезпечення (солідарної участі) у фінансуванні місцевих програм розвитку охорони здоров'я, зокрема, програм «місцевих стимулів».

 

На засіданні ЦК було обговорено також низку інших актуальних та важливих питань.

 

 

 

Прес-центр ФПУ

 

Б

 

  

Б3

 

 

 


e'>