А2

 

Профспілки з усього світу вийшли на вулиці Женеви, вимагаючи відповідн на актуальні питання захисту прав та інтересів людини праці. У марщі та митингу біля будинку ООН взяла участь делегація Федерації профспілок України на чолі з Головою ФПУ Григорієм Осовим.

 

«Ми знаходимося в розпалі переговорів, які можуть забезпечити історичний прогрес. Декларація МОП, що встановлює мінімальний рівень прав для всіх працівників, обов'язкові правила, які дозволили б ефективно протидіяти насильству і домаганням на роботі, знаходяться на столі. Я впевнена, що разом з урядами і роботодавцями ми зможемо домогтися їх прийняття», - заявила Шаран Барроу, генеральний секретар МКП.

 

Профспілки з усього світу знаходяться в Женеві для обговорення історичної столітньої Декларації Міжнародної організації праці (МОП). Протягом другого і останнього тижнів переговори між працівниками, роботодавцями і урядами будуть спрямовані на встановлення правил, що дозволять ефективно боротися зі зловживаннями у світі праці.

 

Делегати з більш ніж 40 країн узяли участь у мітингу на тему: «МОП у 21 столітті - час для нового суспільного договору». Рішення про організацію мітингу було прийнято Міжнародним конгресом МКП у Копенгагені в грудні 2018 року.

«Від Південної Африки до Швеції, від Коста-Ріки до Нової Зеландії ми рухаємося в тому ж напрямку. Встановлення правил для всіх - це єдиний спосіб уникнути «гонки на дно», в якій ми всі програємо. МОП зіграла вирішальну роль у забезпеченні загального процвітання шляхом встановлення глобальних трудових стандартів і залучення урядів до відповідальності за їх застосування. Ми наближаємо досягнення цієї мети, знаходячи вирішення проблем сьогоднішнього і майбутнього», - підкреслила Барроу.

 

МОП почав свій 100-й рік з доповіді про майбутнє праці, яка має назву «Працювати заради кращого майбутнього», в якій викладені амбітні пропозиції щодо вирішення завдань майбутнього. Організація закликає до активізації суспільного договору на основі Загальної гарантії праці.

 

Ця універсальна трудова гарантія повинна забезпечити всім працюючим - незалежно від умов їх зайнятості - основні права основоположних принципів МОП (свобода від дитячої та примусової праці, свобода від дискримінації на роботі, свобода асоціацій і колективних переговорів), а також право на прожитковий мінімум, здорові і безпечні умови праці,  контроль робочого часу.

 

«Нам необхідно задіяти потенціал цифрових технологій і автоматизації, а також перехід до екологічно стійких засобів виробництва, одночасно враховуючи ризики і виклики цифрових технологій, нових бізнес-моделей, які компанії використовують, щоб уникнути відповідальності за робочу силу. Нам необхідно вжити заходів, які б реально вирішили  проблеми з гендерним насильством, що лежить в основі постійної нерівності між чоловіками і жінками. Нам необхідно вирішити проблему постійно зростаючих рівнів нерівності у рівнях доходів і багатства, забезпечивши основні права людей на свободу асоціацій і ведення колективних переговорів, а також забезпечивши повний захист права трудящих на охорону праці та техніку безпеки. Все це можливо, і від вуличних акцій до переговорів щодо прийняття обов'язкових норм, ми рухаємося разом», - підсумувала Барроу.

 

Дізнатися більше:

  • Про роботу МКП по припиненню гендерного насильства на роботі
  • Дивіться повне охоплення # ILC2019

Щорічний Глобальний індекс прав МКП-2019, в якому 145 країн порівнюються з 97 міжнародно визнаними показниками для оцінки того, де права трудящих найкращим чином захищені законодавчо і на практиці, буде опублікований 19 червня.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, контактуйте з відділом преси МКП по телефону +32 2 224 02 53 або електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Департамент міжнародних зв’язків ФПУ

 

А1

 

А4

 

А3