DSC 0075

 

21 червня, на честь Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, в Харкові на Меморіалі Слави в Лісопарку зібралися діти, які відпочивають в дитячих оздоровчих закладах. Саме в цей день Об'єднання профспілок Харківської області провело для них традиційну Лінійку «Реквієм», присвячену цій скорботній даті.

Не став винятком і цей рік, рік 70-річчя визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників. Як завжди, базовим табором для проведення лінійки пам'яті був «Лісовий вогник» Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (начальник установи - Наталія Акіменкова), якому допомагали військовослужбовці ВЧ-3005 МВС України. А участь у Лінійці «Реквієм» взяли діти, які відпочивають в дитячих оздоровчих закладах «Ромашка» і «Факел» КП «Харківводоканал» та «Лісова казка» ГУМВС України в Харківській області.

Природньо, найбільш почесними гостями дії були наші заслужені ветерани. Їм були подаровані квіти і висловлені слова щирої вдячності, побажання здоров'я і довгих років життя.

У пам'ять про загиблих в роки війни до підніжжя монумента Батьківщини-матері були покладені квіти.

А діти свою щиру подяку ветеранам висловили урочистим театралізованим дійством. Навіть важко повірити, що для його підготовки у цих маленьких громадян було всього кілька днів, адже перша зміна в таборах тільки розпочалася (всі номери виконувалися співробітниками дитячих оздоровчих закладів та дітьми, які в них відпочивають). Настільки високохудожньо, чуттєво, з повною віддачею виступали діти. А режисером-постановником цього чудового дійства був Андрій Гапанович, директор театру для дітей та юнацтва.

Профспілки Харківщини впевнені, що подібні заходи не тільки викликають великий інтерес у підростаючого покоління, але і служать їх морально-етичному і патріотичному вихованню, чого так бракує в наш бурхливий час. Тому традиція лінійок пам'яті буде обов'язково продовжена і в наступному році.

 

Об'єднання профспілок Харківської області

 

DSC 0065

 

DSC 0058

 

DSC 0049

 

DSC 0052

 

DSC 0094

 

DSC 0091