DSCN7921

 

Актуальні питання соціально-економічного захисту працівників обговорено під час засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, яке відбулося 9 липня. Вів засідання перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, в.о. першого заступника Голови ФПУ Григорій Осовий.

Учасники заходу розглянули питання «Про уточнення позиції СПО об’єднань профспілок щодо визначення розміру тарифної ставки (посадового окладу) робітника І тарифного розряду в небюджетній сфері у проекті Генеральної угоди на новий строк».

Розглянувши пропозиції членів СПО об’єднань профспілок - профспілок виробничої сфери та враховуючи те, що компромісна позиція СПО об’єднань профспілок за поз. 13 проекту Протоколу розбіжностей не була підтримана Стороною роботодавців, Спільний представницький орган об’єднань профспілок вирішив:

 

- Внести зміни до поз. 13 проекту Протоколу розбіжностей, що схвалений пунктом 3 Рішення СПО об’єднань профспілок №7-1 від 10.06.2013 р., виклавши позицію Профспілкової сторони в наступній редакції:

«Встановити у небюджетній сфері з 1 липня 2013 року тарифну ставку (посадовий оклад) робітника І тарифного розряду в розмірі не менше 110 % мінімальної заробітної плати»

замість:

«Встановити на 2013 рік у небюджетній сфері тарифну ставку (посадовий оклад) робітника І тарифного розряду в розмірі не менше 105,0% мінімальної заробітної плати.

Щороку у IІІ кварталі проводити переговори для визначення мінімального розміру тарифної ставки (посадового окладу) робітника І тарифного розряду на наступний рік з урахуванням прогнозованого росту ВВП.

Перевищення розміру тарифної ставки (посадового окладу) робітника І тарифного розряду над розміром мінімальної заробітної плати не може бути меншим ніж прогнозний показник зростання ВВП, який визначається Кабінетом Міністрів України при підготовці Державного бюджету на відповідний рік.

Розмір тарифної ставки (посадового окладу) робітника І тарифного розряду оприлюднювати не пізніше жовтня».

 

Під час засідання було також обговорено питання «Про делегування представника СПО об'єднань профспілок до Комісії з питань ліцензування з посередництва  у працевлаштуванні на роботу за кордоном».

Розглянувши звернення Державного центру зайнятості України та відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні», Постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2013 р. № 423 «Про внесення змін до пункту 25 переліку органів ліцензування і визнання такою, що втратила чинність, Постанови Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 404», СПО об'єднань профспілок вирішив делегувати до складу Комісії з питань ліцензування з посередництва у працевлаштуванні на роботу за кордоном при Державному центрі зайнятості України    першого заступника голови Профспілки робітників морського транспорту України Олега Григорюка.

 

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ    

 

DSCN7900

 

DSCN7903

 

 

DSCN7907

 

DSCN7912

 

DSCN7899