DSC 0044

 

Голова Федерації профспілок України Юрій Кулик провів робочу зустріч із керівником виконавчої влади краю Михайлом Папієвим.

Під час зустрічі обговорено  актуальні питання діяльності профспілок на території краю, питання захисту трудових прав працівників, оздоровлення дітей та забезпечення соціальних гарантій членів профспілок. «Засвідчують нашу тісну співпрацю в усіх напрямах територіальні угоди на 2013-2015 роки, укладені між Чернівецькою обласною державною адміністрацією, обласною радою, Федерацією роботодавців та президією облпрофради, а також діяльність тристоронньої соціально-економічної ради», - зазначив Михайло Папієв. Голова обласної державної адміністрації принагідно підкреслив, що в Чернівецькій області за останніх два роки вдалося зменшити заборгованість з виплати заробітної плати до 130 тисяч гривень, і це, за його словами, - найнижчий показник у державі.

Юрій Кулик у ході бесіди висловив занепокоєння щодо тенденції політизації професійних спілок в державі. «Це не оминуло і Чернівецьку область, де, наприклад, створена профспілка підприємців чи міжредакційна профспілкова організація Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України», яку очолюють прес-секретарі опозиційних політичних сил вашої області, - сказав голова Федерації профспілок України. – Ми занепокоєні цими фактами, які набирають масового характеру і, мушу зізнатись, нівелюють профспілковий рух у класичному його розумінні, знижують авторитетність професійних об’єднань на міжнародному рівні». Він додав, що Міжнародна конфедерація профспілок завжди піддає сумніву незалежність того чи іншого профспілкового об’єднання, коли у його назві з’являються такі слова, як «незалежна» і «демократична».

Михайло Папієв та Юрій Кулик домовилися про подальшу тісну співпрацю, підкресливши, що найважливіше завдання  профоб’єднань, як і влади, - соціальний та трудовий захист працівників.

ІАЦ

1 серпня 2013 року

 

DSC 0046

 

DSC 0049

 

DSC 0057

 

DSC 0062