IMG 1736

 

На прохання лідерів всеукраїнських профспілок промислової сфери Голова Федерації профспілок України, Голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради Юрій Кулик провів робочу зустріч з Міністром промислової політики України Михайлом Короленком.

Голова ФПУ поінформував Міністра про роль профспілок у здійсненні соціального діалогу на національному, галузевих та регіональних рівнях, а також про взаємовідносини з Главою держави, Урядом України та роботодавцями, і вніс низку пропозицій щодо налагодженню конструктивної співпраці ФПУ з Міністерством. 

Ю.Кулик у своєму виступі, зокрема, порушив такі питання як прискорення укладання галузевих угод у промисловому секторі, посилення співпраці у подоланні заборгованості з виплати заробітної плати, об’єднання зусиль для припинення скорочення чисельності працівників на промислових підприємствах, підвищення трудових стандартів.

«Мінпромполітики, відновивши свою роботу, важливу роль надає веденню соціального діалогу в промисловому секторі. Ми маємо намір посилити співпрацю з профспілками та власниками підприємств для успішної реалізації соціальних проектів та вирішенню низки питань, серед яких - погашення заборгованості із заробітної плати, недопущення скорочення працівників та погіршення умов їх праці», - сказав Міністр Михайло Короленко.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання дотримання соціальних стандартів на окремих підприємствах всіх форм власності, можливості включення представника Мінпромполітики до складу Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

У підсумку учасники погодились, що подальша спільна робота буде направлена на врегулювання трудових, економічних, соціальних відносин на підприємствах промислового сектору економіки. Міністр підтвердив свою відкритість до співпраці з профспілками і погодився провести на початку вересня зустріч з лідерами всеукраїнських профспілок виробничої сфери.

У зустрічі взяли участь заступники Голови ФПУ Григорій Осовий та Сергій Кондрюк. 

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

2 серпня 2013 року 

 

IMG 1643

 

IMG 1683

 

IMG 1739