100 3655

 

Голова ФПУ Юрій Кулик, перебуваючи у Львівській області, разом з головою Об`єднання профспілок Львівщини Романом Дацьком  провів робочу зустріч з профспілковим активом.

У ході зустрічі Юрій Кулик ознайомився з попередніми результатами санаторно-курортного відпочинку дітей області. Весною ц.р. Виконавчим комітетом Об`єднання профспілок Львівщини була прийнята Регіональна програма „Оздоровлення і відпочинку дітей-спілчан влітку 2013 року”, якою був затверджений перелік з 21 дитячого закладу оздоровлення та відпочинку у Львівській області та за її межами. У першочерговому порядку зусилля профспілкових організацій були спрямовані на забезпечення оздоровлення дітей з багатодітних, малозабезпечених, неповних сімей, дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та дітей, які залишились без батьківської опіки. 

У рамках Регіональної програми за рахунок часткового фінансування коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Об’єднання профспілок Львівщини було оздоровлено 3125 дітей і профінансовано 2 млн. 488 тис.грн., що значно більше ніж у минулому році.

Також під час зустрічі наголошувалось на складнощах щодо збереження на Львівщині санаторно-курортних закладів ЗАТ "Укрпрофоздоровниця", зокрема, санаторію "Львів", який знаходиться в занедбаному стані, не функціонує. Крім того значних інвестицій вимагає дитячий табір ТЛК "Арніка" ПрАТ "Львівтуристу".

Юрій Кулик взяв участь у засіданні „круглого столу” з питання співпраці ФПУ з Державною спеціалізованою фінансовою установою „Державний Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” в області. Відповідно до Угоди, укладеної 12 квітня 2013 року, між Об`єднанням профспілок Львівщини з Львівським регіональним управлінням Державного Фонду, сторони поінформували Юрія Кулика про проблеми з реалізації програм, здобутки та досягнення у цій сфері.

Відпрацьовано проект Звернення до Прем`єр-Міністра України М. Азарова з пропозицією щодо збільшення фінансування відповідних програм у Західному регіоні при затвердженні Державного бюджету України на 2014 рік. Учасники звернулись до керівників членських організацій з вимогою посилити роботу щодо інформування первинних профспілкових організацій про програми, проекти та послуги, що надаються управлінням Державного Фонду у сфері молодіжного будівництва.

 

У програмі візиту Юрія Кулика також відвідання майнових обєктів що належать Федерації профспілок України.

 

ІАЦ

 

16.08.2013