2013 188 003

Відбулось засідання спільної робочої комісії повноважних представників Сторін власників і профспілок з підбиття підсумків виконання положень Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2010 – 2012 роки станом на 1 липня 2013 року. У засіданні взяли участь та виступили В.о. першого заступника Голови ФПУ Григорій Осовий, заступник Міністра соціальної політики В’ячеслав Коломієць, заступник Голови Федераціїї роботодавців України В’ячеслав Биковець.

Учасники заходу обговорили наступні питання: про виконання положень Генеральної угоди на 2010 – 2012 роки станом на 1 липня 2013 року, про виконання протокольних доручень за результатами засідання Спільної робочої комісії повноважних представників Сторін власників і профспілок від 25.02.2013 року, про додаткові заходи (протокольні доручення) з метою забезпечення виконання норм Генеральної угоди на 2010 – 2012 роки.

З цих питань було прийнято відповідні рішення, а також дано доручення ряду міністерств та відомств. Було також вирішено схвалити оцінки положень Генеральної угоди на 2010 – 2012 роки, попередньо узгоджені Сторонами, а підготовлений секретаріатом спільної робочої комісії Сторін перелік положень Генеральної угоди на 2010 – 2012 роки, в оцінці виконання яких є розбіжності, взяти за основу. Було також взято до відома пропозиції Сторони профспілок щодо вжиття заходів, необхідних для виконання Генеральної угоди на 2010-2012 роки.

ІАЦ

2013 188 002