2013 204 006

 

5 листопада 2013 р. члени Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради провели зустріч з Послом Європейського Союзу в Україні Яном Томбінські.

 В ході зустрічі заступник Співголови Національної ради від сторони профспілок, в.о. першого заступника Голови Федерації профспілок України Григорій Осовий розповів Послу ЄС про історію створення НТСЕР, головні завдання та напрями розвитку міжнародних контактів Національної ради, зокрема, в контексті очікуваного підписання Угоди про асоціацію з ЄС, яка передбачає розширення співробітництва між Україною та ЄС у сфері соціального діалогу.

 Посол ЄС Ян Томбінські відзначив, що підписання зазначеної Угоди вимагатиме від України проведення цілої низки реформ. Також, за його словами, на Україну може чекати необхідність структурних перетворень у економіки, модернізації підприємств, підвищення ефективності праці, вирішення питання переорієнтації діяльності деяких підприємств.

 Заступник Співголови Національної ради від сторони роботодавців, заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко зазначив, що Україна зацікавлена у використанні досвіду країн ЄС у вирішенні вищезазначених питань.

 Заступник Співголови Національної ради від сторони органів виконавчої влади, заступник Міністра соціальної політики України В’ячеслав Коломієць наголосив на необхідності активізації співпраці з ЄС та використання міжнародного досвіду ведення соціального діалогу.

Члени Президії НТСЕР висловили думку, що Національна рада могла б стати базовою основою Платформи громадянського суспільства України, яка має відгравати важливу роль в реалізації Угоди про асоціацію Україна – ЄС. Безперечно, це потребує залучення до цієї діяльності й інших інститутів громадянського суспільства.

 

 Також Президія підтвердила свою готовність зустрітись з представниками місії ЄСЕК 20-21 листопада 2013 року та запросила пана Яна Томбінські взяти участь у семінарі з питань розвитку соціального діалогу в Україні 5-6 листопада 2013 року.

 

Фоторепортаж Інформаційно-аналітичного центру ФПУ

 

Секретаріат НТСЕР

 

 

2013 204 013

 

 

2013 204 008

 

2013 204 021