2013 211 001

Позицію Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з метою вдосконалення відносин у сфері житлово-комунальних послуг, внесений на погодження Мінрегіоном України, обговорили учасники зсідання СПО об’єднань профспілок, яке відбулось 19 листопада у Будинку профспілок.

Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Юрій Кулик. В заході взяли участь в.о. першого заступника Голови ФПУ Григорій Осовий, заступники Голови ФПУ Сергій Кондрюк і Сергій Українець.

«Сьогодні ми обговорюємо дуже важливу тему, яка стосується кожній людини в Україні, - зазначив Юрій Кулик. – До СПО від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України надійшов на погодження проект цього закону. Враховуючи, що він стосується широких верств населення – споживачів житлово-комунальних послуг і передбачає низку законодавчих змін щодо регулювання у справі надання послуг у цієї сфері, керівництвом СПО прийнято рішення скликати позачергове засідання з метою обговорення законопроекту та прийняття виваженого обґрунтованого колегіального рішення. Крім того, СПО звернувся до Мінрегіону України з проханням направити повноваженого представника для презентації вказаного документу».

З інформацією про позицію СПО щодо даного питання виступив заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, який підкреслив: профспілки мають як позитивні, так і негативні оцінки цього документу, і запропонував взяти тайм-аут для вивчення, аналізу та обговорення в членських організаціях ФПУ цього законопроекту.

Заслухавши та обговоривши презентацію, з якою виступив радник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Білянський, учасники засідання вирішили взяти його інформацію до відома. За пропозицією Голови СПО об’єднань профспілок Юрія Кулика було також прийнято рішення створити робочу групу СПО об’єднань профспілок з вивчення даної проблеми, а також провести круглий стіл із залученням представників громадськості, наукових установ та профспілкових активістів.

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

2013 211 002