minsoc

 

У зв’язку з підготовкою до засідання Президії ФПУ, враховуючи гостроту питань, що ставляться профспілковими організаціями, членами профспілок,  відбулася робоча зустріч керівництва ФПУ з Міністром соціальної політики України Королевською Н.Ю.

У ході зустрічі порушено питання щодо погашення заборгованості з виплат по соціальному страхуванню як застрахованим особам, так і санаторно-курортним закладам, які надають лікувально-оздоровчі послуги, де існує ще значна заборгованість.

У зв’язку з введенням 1 грудня нового розміру мінімальної заробітної плати у сумі 1218 грн. вкрай нагальним є підвищення тарифних ставок заробітної плати майже для 4 млн. працівників бюджетної сфери і недопущення зриву виконання домовленостей за чинною Генеральною угодою.

9 грудня має відбутися засідання Правління Фонду соціального страхування з безробіття. Представники наголосили на недопустимості погіршення існуючого матеріального забезпечення застрахованих осіб.

Міністр соціальної політики Н.Королевська поінформувала представників ФПУ про оперативні заходи, які вживаються з вищеокреслених питань як Міністерством, так і Урядом.

 

 

ІАЦ