2013 227 005

 

Федерація профспілок України підтримує курс Української держави на Євроінтеграцію та вважає головним пріоритетом своєї діяльності соціально-економічний захист працівників. Про це заявив Голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради, Голова ФПУ Юрій Кулик на прес-конференції «Профспілки і громадянське суспільство. Поточний момент», що відбулась 28 грудня у прес-центрі Інформаційно-аналітичної агенції «Главком» («Українські медійні системи»). У заході також узяв участь в.о. першого заступника Голови ФПУ Григорій Осовий.

Виступаючи перед журналістами Голова Федерації профспілок України Юрій Кулик зазначив, що ФПУ у своїх статутних документах задекларувала: вона поза політикою, не підтримує жодної політичної партії. І завжди дотримується цього принципу. «Коли були вибори до Верховної Ради, ми прийняли рішення, що кожна членська організація самостійно визначається у своїх політичних уподобаннях, - підкреслив Юрій Кулик. – Тому, коли дехто з політиків говорить, що вони діють від імені 8 млн. членів профспілок (а саме стільки об’єднує зараз ФПУ), це просто неправда. Тому ми поза політикою. Ми підтримуємо вітчизняного товаровиробника, виступаємо за створення нових робочих місць, своєчасну виплату і підвищення розміру заробітної плати. Головне для нас – соціально-економічний захист членів профспілок».

Рішеннями Президії ФПУ членам профспілок - учасникам мирної акції «Євромайдан» у період з 2 по 25 грудня було надано необхідну підтримку для розміщення, обігріву, харчування та надання медичної допомоги. Крім того, Президія ФПУ у своїх заявах висловила ставлення до нинішньої економічної та суспільної ситуації, - зазначив Юрій Кулик.

Голова ФПУ також проінформував, що Президія ФПУ 25 грудня на своєму засіданні більшістю голосів ухвалила рішення не продовжувати термін дії договорів про оренду учасниками Євромайдану окремих приміщень Будинку спілок та організацію їх харчування у Комбінаті харчування. Щодо Міжнародного центру культури і мистецтв, колишній «Жовтневий палац», ФПУ, керівництво закладу не мають взагалі жодних договірних стосунків із учасниками протестних акцій.

В.о. першого заступника Голови ФПУ Григорій Осовий зазначив, що рішення ФПУ надати необхідну підтримку для розміщення, обігріву, харчування та надання медичної допомоги учасникам мирної акції «Євромайдан» було прийнято тому, що серед людей, які вийшли висловити свою думку щодо подій в країні – були члени профспілок. Але Будинок спілок майже місяць використовується у якості готелю та лікувального закладу – не за призначенням. Окрім того, у ЗМІ постійно подається інформація про розміщення штабу національного спротиву у Будинку спілок, що не відповідає діяльності профспілок. Все це, підкреслив він, змушує ФПУ, як господаря Будинку спілок, не продовжувати угоду про оренду його окремих приміщень з учасниками акції «Євромайдан».

"Ми зараз запропонували технологічну перерву для того, щоб провести санітарні заходи. Люди відсвяткують Новий рік, зустрінуть нормально Різдво, і ми за цей час приведемо Будинок спілок у функціональну готовність. Після чого будуть проведені подальші консультації щодо перебування учасників акції у Будинку спілок. Нам потрібно перезавантаження таких відносин. Не з політичними силами договір, а договір з представниками членів профспілок",-  сказав Григорій Осовий. 

Разом з тим він зазначив, що ФПУ ніколи не відмовиться від сприяння членам профспілок у праві на вільне волевиявлення.

Юрій Кулик та Григорій Осовий відповіли на чисельні запитання представників ЗМІ.

 

Фоторепортаж

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

 

 

 

 

2013 227 029

 

2013 227 001

 

2013 227 032

 

2013 227 045