AF4

 

ЗВЕРНЕННЯ

Президії Федерації професійних спілок України з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

 

Минуло 25 років з того часу, коли останній радянський солдат залишив афганську землю, але тисячі українських сімей знову й знову повертаються до тих подій, переживаючи гірку біль втрати близьких та зранених людських душ.

У цей день ми висловлюємо слова щирої вдячності й поваги тим, хто пройшов через випробування Афганської війни, здолав тяжкі військові будні й відчув, що таке реальна війна, в той час коли всі ми жили в мирних умовах.

Шановні друзі, Ви, як ніхто, знаєте справжню ціну війні й миру. І, як ніхто, вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь.

Низький уклін Вам за ратний подвиг і вічна пам’ять загиблим героям, чиї імена вписані до однієї з найтрагічніших сторінок історії країни.

Відстоюючи соціальну справедливість, профспілки постійно наголошують на необхідності забезпечення законних соціальних прав та інтересів не тільки працюючих, але й членів їх сімей, ветеранів, інвалідів.

На жаль, серед найболючіших питань сьогодні залишаються проблеми, пов’язані з підвищенням рівня соціального захисту, пенсійного забезпечення та медичного обслуговування учасників бойових дій на території інших держав, встановлення належного розміру грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування, забезпечення житлом учасників бойових дій (воїнів-інтернаціоналістів), які потребують поліпшення житлових умов, забезпечення автомобілями, пільгового проїзду, особливо в приміському та міжміському транспорті тощо.

Федерація профспілок України активно і цілеспрямовано співпрацюватиме з організаціями ветеранів, Президентом України, Кабінетом Міністрів України та Верховною Радою України, регіональними органами виконавчої влади та місцевого самоврядування заради належного забезпечення встановлених Законом соціальних прав, організації допомоги учасникам бойових дій на території інших держав.

Закликаємо профспілкові організації спільно з роботодавцями провести заходи з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, а також виявляти постійну турботу про учасників бойових дій на території інших держав та їх сімей.

 

Президія Федерації

професійних спілок України