33

ФПУ звернулася листом до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Київської міської державної адміністрації, в якому повідомив про надзвичайну ситуацію у Будинку спілок.

Він, зокрема, зазначив, що після 18 лютого ц.р. у ході загострення протистояння на Майдані Незалежності, враховуючи небезпеку та загрозу життю і здоров’ю всі посадові особи ФПУ, всеукраїнських профспілок, Київської обласної ради профспілок, працівники господарських служб, були змушені покинути приміщення. А вранці 19 лютого зі ЗМІ стало відомо, що починаючи з 22 години, будівля, яка знаходиться у власності ФПУ, охоплена полум’ям. Як наслідок знищено майно профспілок та комунікаційні мережі. Є велика ймовірність втрати первинної документації, статутних та бухгалтерських документів декількох десятків юридичних осіб, які розміщувалися у Будинку спілок. Територією будівлі ходять сторонні особи.

ФПУ надзвичайно занепокоєна такою ситуацією у Будинку спілок, проте не може впливати на безпеку та інші обставини, а отже не може нести відповідальність за можливі подальші наслідки.

Голова ФПУ Юрій Кулик звернувся з проханням до вищезазначених державних органів вжити всі необхідні заходи для ліквідації надзвичайної ситуації у Будинку спілок.

Окрім цього оперативно створено робочу групу ФПУ, яка здійснює роботу щодо розміщення працівників апарату ФПУ, всеукраїнських профспілок, Київської обласної ради профспілок та організації їх нових робочих місць, налогодження комунікацій з регіональними профоб’єднаннями та іншими профспілковими організаціями. Проведено робочу нараду з керівниками всеукраїнських профспілок, Київської обласної ради профспілок.

Офіційні контакти Федерації профспілок України: тел. 289-55-80.

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ