Kabmin 02-533x400

 

В.о. Голови ФПУ Г.В.Осовий звернувся до Прем’єр-міністр України А.П.Яценюка з пропозицією у проекті розпорядження КМУ «Про стан підготовки проекту Плану заходів «100 днів – 100 кроків Уряду» доручити центральним органам виконавчої влади – розробникам проектів нормативно-правових актів забезпечити обговорення з профспілками актів, що стосуються трудових і соціально-економічних питань, до їх подання на розгляд Уряду. Така норма визначена чинною Генеральною угодою між КМУ, всеукраїнськими об’єднаннями профспілок і роботодавців, - йдеться у листі.

У цьому зв’язку Віце-прем'єр-міністр України О.М.Сич дав доручення Міністерству соціальної політики України, Міністерству фінансів України, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України розглянути питання, викладені у листі Федерації профспілок України і про їх результати поінформувати ФПУ і Кабінет міністрів України.

Профспілки з розумінням поставились до заходів жорсткої економії бюджетних коштів, які був вимушений запропонувати Уряд у Плані заходів «100 днів – 100 кроків Уряду», - наголошується у листі ФПУ, водночас вони наполягають, що всі інновації, які впливають на рівень життя населення, стосуються оплати праці, зайнятості та соціального захисту працівників і членів їх сімей, мають предметно обговорюватись у рамках соціального діалогу і лише тільки після цього прийматись Урядом.

Будь-які рішення Уряду, які можуть негативно позначитися на рівні життя населення, мають бути максимально прозорими та супроводжуватись попереджувальними заходами соціального захисту населення, їм має передувати широке громадське обговорення, - вважають у ФПУ.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ