mainfoto

 

За повідомленням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 7 серпня 2018 року на відкритому засіданні НКРЕКП схвалено проекти рішень щодо перегляду структур та рівнів тарифів на виробництво, передачу, розподіл та постачання електричної енергії у зв’язку із збільшенням заробітної плати працівникам.

 

Зазначене рішення прийнято на неодноразові звернення профспілок з метою збереження кваліфікованого кадрового потенціалу компаній та забезпечення надійної роботи Об’єднаної енергетичної системи України, а також забезпечення якісного та надійного електропостачання споживачам. Комісія зобов’язала енергокомпанії спрямувати збільшення фонду оплати праці на підвищення заробітної плати виробничо-технічного персоналу.

Розрахунок рівня заробітної плати здійснено відповідно до «Порядку визначення витрат на оплату праці, які враховуються у тарифах на розподіл електричної енергії (передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами), постачання електричної енергії за регульованим тарифом, передачу електричної енергії магістральними та міждержавними електричними мережами, виробництво теплової та виробництво електричної енергії».

Середньозважене зростання заробітної плати для працівників електроенергетичної галузі становитиме 10,3 %.

Зазначене рішення не призведе до збільшення тарифів на електричну енергію для населення.

 

Департамент з питань економічного

розвитку та ціноутворення