Чому у нас дефіцит робочих кадрів?

А2

На українському ринку праці останнім часом спостерігається дефіцит робітничого персоналу. Не вистачає слюсарів, машиністів, зварювальників, токарів.

Так, у липні п.р. на одну вакансію у сфері «Робітничий персонал» припадало тільки одне резюме. Хоча спеціалістам обіцяють платити більше середньої зарплати, - повідомляє hh.ua, - наприклад, роботодавці найчастіше шукають зварювальників на зарплату від 15,5 до 31 тис. грн., слюсарям пропонують - від 8,6 до 13,4 тис. грн. Машиністам пропонують зарплати від 14 до 21,1 тис. грн. Токарі можуть розраховувати на зарплату від 5 до 10 тис. грн.

За даними статистики, середня зарплата в Україні склала 10971 грн. Найбільші отримують працівники в Києві - 16249 грн. Найменше платять у Херсонській області - в середньому 8547 грн.

ПОЗИЦІЯ ФПУ.

Профтехосвіта, якісна та ефективна система підготовки робітничих кадрів, створення для них нових робочих місць з гідними умовами праці та її оплатою – один з головних пріоритетів діяльності Федерації профспілок України, її членських організацій. Тому профспілки не може не турбувати така ситуація на ринку праці в Україні і ми пропонуємо Уряду та роботодавцям конкретні кроки для зміни ситуації у позитивний бік.

Прес-центр ФПУ

Архiв