Правам профспілок – ефективне забезпечення

А1   Як захистити права профспілок та тих людей, яких вони мають захистити? Це актуальне питання обговорили 7 листопада в Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення учасники слухань на тему «Про стан дотримання в Україні прав профспілок та організацій роботодавців відповідно до Конвенції Міжнародної організації праці № 87 «Про свободу асоціації та захист права на організацію». У дискусії взяли участь Голова..

Профспілки Закарпаття відбили чергову рейдерську спробу захоплення своєї будівлі в місті Ужгороді

P1170345 Триває жорстке протистояння за право власності на будівлю профспілок в м. Ужгороді на площі Народній, 5 між Закарпатською облпрофрадою і окружним адміністративним судом. Чергову спробу рейдерського захоплення будівлі, діючи в інтересах суду, здійснили працівники Мукачівського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Закарпатської області.   «Кругову оборону» перед центральним входом до будівлі обласної ради профспілок, аби захистити її від рейдерства, зайняли працівники облпрофради, облорганізацій галузевих..

Або ми досягаємо правди, або продовжуємо протест!

Изображение 1523   Сьогодні відбувся черговий етап підготовчого засідання в Окружному адміністративному суді м. Києва по справі щодо визнання протиправним і скасування Розпорядження КМУ від 11 січня 2018 р. № 13-р «Про передачу будівлі профспілок у м. Полтаві Генеральній прокуратурі України».   Під час засідання під стінами будівлі Суду відбулося інформаційне пікетування. В акції взяли участь понад 200 профактивістів, представників профспілкових організацій Полтави, всеукраїнських профспілок та профоб’єднань, трудових колективів..

Профспілки рішуче попередили Уряд

А  17 жовтня делегація уповноважених представників Всеукраїнського профспілкового віча провела в Кабінеті Міністрів України зустріч з Віце-прем’єр-міністром України, Головою НТСЕР Павлом Розенком.  Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий окреслив консолідовані вимоги ФПУ, які щойно були одноголосно ухвалені учасниками Всеукраїнської акції протесту, а також передав пакет галузевих вимог, пропозицій, звернень та листів трудових колективів.  На зустрічі з інформацією про ситуацію в різних галузях, з конкретними вимогами та пропозиціями..

ВИМОГИ ФПУ ДО ПАРЛАМЕНТУ, УРЯДУ І РОБОТОДАВЦІВ

7-80  ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ ВІД ІМЕНІ 5 МІЛЬЙОНІВ СПІЛЧАН ВИМАГАЄ ВІД ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, УРЯДУ І РОБОТОДАВЦІВ 1.Забезпечити пріоритетний розвиток вітчизняного виробництва для створення робочих місць в Україні. 2.Припинити економію на людині праці, встановити з 1 січня 2019 року, відповідно до норм вітчизняного законодавства та міжнародних зобов’язань держави:   Розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб 5167 грн. Мінімальний рівень оплати праці – не нижче 7700 грн. Мінімальний розмір пенсії 2840 грн. 3.Не підвищувати ціни на..

Профспілки Закарпаття виходять на акцію протесту: прес – конференція в облпрофраді

P1170201   У Закарпатській обласній раді профспілок відбулася прес – конференція голови облпрофради Володимира Фленька на тему: «9 жовтня на площі Театральній в м. Ужгороді - попереджувальна акція протесту профспілок Закарпаття на захист соціально-економічних прав працюючих та своїх майнових прав щодо Будинку профспілок на пл. Народній, 5». В ній взяли участь представники засобів масової інформації, голови обласних галузевих профспілок, керівники громадських організацій, які висловили солідарну підтримку ..

Влада поверне освітянам столиці все, що заборгувала

head-block Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України на своєму сайті поінформувала, що є результат переговорного процесу зі столичною владою. «Результат переговорів: влада поверне освітянам столиці все, що заборгувала, заробітна плата буде виплачуватися вчасно і в повному обсязі», – йдеться у повідомленні. Також повідомляється, що за декілька днів буде оприлюднено алгоритм дій соціальних партнерів. Проте наголошується «Акція відтерміновується, але не скасовується, адже вимоги до бюджету 2019 –..

Пропозиції ФПУ щодо врегулювання майнового статусу профспілок направлено до Президента України Петра Порошенка

1019395640 У Листі Голови ФПУ Григорія Осовго повідомляється, що Рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 18 лютого 2015 р., введеного в дію Указом Президента України від 12 березня 2015 р. № 140/2015, передбачено проведення ряду заходів щодо створення належної матеріально-технічної бази для лікування, реабілітації та оздоровлення військовослужбовців та інших осіб, які брали участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, а також учасників бойових дій та..

Профспілки виходять на протест!

Изображение 666   Президія ФПУ на своєму засіданні 20 вересня ц.р. прийняла рішення про проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок.   Акція пройде у два етапи: Перший попереджувальний етап - 9 жовтня у рамках Всесвітнього дня дій за гідну працю в областях України в трудових колективах на підприємствах і в організаціях, а з 16.00 – у формі публічних заходів в обласних центрах. Другий заключний етап - 17 жовтня у Міжнародний день..

Більше статей...

1. Вміли забрати – не вміють керувати
  2. В.о. Голови ФПУ Володимир Саєнко звернувся з листом до Верховного комісара ООН з прав людини
  3. На ласий шматок завжди знайдеться роток...
  4. Чергову спробу захоплення будівлі профспілок Закарпаття в місті Ужгороді - відбито
  5. Відродження санаторію «Горинь» - перший крок до поліпшення умов оздоровлення членів профспілок та їх сімей
  6. ФОТОРЕПОРТАЖ. ЯСКРАВІ МИТТЄВОСТІ ПРОФСПІЛКОВОЇ АКЦІЇ 15 СЕРПНЯ
  7. АКЦІЯ. ЗАЗІХАННЮ НА ПРАВА МІЛЬЙОНІВ ЛЮДЕЙ – РІШУЧЕ ПРОФСПІЛКОВЕ «Ні!»
  8. Захищаючи свою будівлю, у профспілок Закарпаття не залишається іншого шляху, як вдатися до радикальних протестних акцій (2)
  9. «Ні» - РЕЙДЕРСЬКОМУ ЗАХОПЛЕННЮ НАРОДНОЇ ВЛАСНОСТІ!
  10. Рейдерське захоплення Будинку профспілок Закарпаття. Профспілки вистояли! (2)
  11. Профспілки Закарпаття: нові вимоги щодо відстоювання права на профспілкове майно
Архiв
<< < Листопад 2018 > >>