Кабмін пропонує Раді посилити соцгарантії дітям-сиротам

p 366939 1 slidertop2 Кабінет міністрів України пропонує Верховній раді посилити соціальні гарантії дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які перебувають під опікою чи піклуванням, прийнявши законопроект №2494 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України". Проект акта розміщенно на Офіційному веб-порталі Верховної Ради України.   Ним передбачає підвищення соціальних гарантій для дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, в тому числі для дітей з інвалідністю, уніфікацію принципів надання..

У Києві підвищили тарифи на воду

original Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила нові тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення для ПрАТ АК “Київводоканал”. Тариф на водопостачання для киян підвищили на 85 копійок за 1 кубометр (без ПДВ). Тарифи споживачам, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення: на централізоване водопостачання – 9,86 грн за 1 кубометр без ПДВ (чинний тариф 9,01, зростання – на 0,85 грн або 9,43%); на централізоване..

Діалог налагоджується

206278 На засіданні Уряду 20 листопада під час розгляду питання про приватизацію цілісного майнового комплексу державних підприємств, установ і організацій та їх передачу до сфери управління Фонду держмайна, слово взяв представник профспілок Григорій Осовий.   Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ звернув увагу урядовців на складність зазначеного процесу, адже з одного до іншого підпорядкування передаються не лише будівлі, або майно, а й – цілі трудові колективи, які представляють..

Міфи та стереотипи ринку землі

c391691680bfd966d5cb41030b9930ed   Сьогодні народні депутати України у першому читанні розглядатимуть законопроект про ринок землі.   А напередодні, 11 листопада, у Києві, у Будинку профспілок відбулась зустріч керівників членських організацій ФПУ з представниками громадських організацій фермерів та аграріїв на тему: «Міфи та стереотипи ринку землі». Голова Громадської спілки "Аграрний союз України" Геннадій Новіков і Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак розповіли про позицію членів їхніх організацій щодо запланованого..

«Бомба», яка ще не вибухнула

bomb PNG32 1 Одним з головних питань, запланованих до розгляду на засіданні Уряду 6 листопада ц.р., був законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно державних соціальних стандартів і гарантій.  Цим законопроектом, розробленим Мінсоцполітики, фактично перекреслюється вся існуюча система соціального захисту, вибудувана за роки незалежності України. Соціальну політику пропонується передати практично в «ручне управління» КМУ, надавши Уряду право самостійно визначати і встановлювати основні соціальні стандарти..

ПРОФСПІЛКИ СПОВНЕНІ РІШУЧОСТІ ВІДСТОЮВАТИ ТРУДОВІ ПРАВА

Изображение 877   Профспілковий проект Трудового Кодексу України має отримати широку суспільну підтримку та перетворитись у «народний».   4 листопада ц.р. відбулося засідання Спільного представницького органу профспілок, на якому члени СПО проаналізували хід виконання рішень попереднього зібрання від 23 жовтня. Це дії всеукраїнських профспілок та репрезентативних профспілкових об’єднань, спрямовані на підтримку в суспільстві та народними депутатами у Верховній Раді проекту народного Трудового кодексу України, підготовленого робочою групою з представників..

Профспілки добиваються збільшення фінансування вугільної галузі

630 360 1522756863-8175 2   У відповідь на пропозиції СПО об’єднань профспілок до законопроекту «Про Державний бюджет України на 2020 рік» Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель поінформував, що очолюване ним Міністерство подало до Мінфіну бюджетні запити щодо збільшення наступного року фінансування вугільної галузі по всіх програмах і напрямках діяльності державних вугледобувних підприємств. На зустрічі Міністра з представниками галузевих вугільних Профспілок 1 жовтня ц.р. називався визначений..

ОФІЦІЙНО. Позицію ФПУ буде враховано

Constitution of Ukraine З Офісу Президента України надійшла відповідь на пропозиції ФПУ щодо врегулювання права народу України на законодавчу ініціативу та механізм його реалізації. ФПУ був розроблений законопроект «Про порядок реалізації права законодавчої ініціативи громадянами України», про що Голова ФПУ Григорій Осовий листом поінформував Президента України Володимира Зеленського. Мета та завдання акту викладено у Пояснювальній записці. З Офісу Глави Держави поінформували, що Указом Президента України утворено Комісію з питань..

АКТУАЛЬНО. Коли і як ухвалять Трудовий кодекс?

TrudKodeks02   Перед прийняттям нового Трудового кодексу обов'язково будуть проводитися обговорення і консультації з громадськістю.   Про це заявила представник КМУ в парламенті Ірина Верещук під час брифінгу після Погоджувальної ради 16 вересня ц.р. «Навіть якщо ми будемо вносити проект змін щодо Кодексу законів України про працю, обов'язково будемо обговорювати це з тими зацікавленими особами, групами, особливо з профспілками. Обіцяємо громадянам, що не будемо брати ніяких кодексів або..

Профспілки підтримують дії Уряду, спрямовані на легалізацію зайнятості

podatok1-6bf0d656455391175190e191d25294e8 21 серпня 2019 року на останньому перед складанням своїх повноважень засіданні Кабінету міністрів України відбулася гостра дискусія відносно урядової постанови щодо проведення інспектування підприємств органами державної служби праці.   Відповідно до законодавства і ратифікованих Україною Конвенцій Міжнародної організації праці (МОП), державні органи нагляду (Держпраці, її територіальні служби) наділені повноваженнями вести моніторинг дотримання законодавства про працю та правом відвідувати з перевірками робочі місця для попередження використання роботодавцем не..

Більше статей...

1. Керівництво ФПУ знайомиться із роботою дитячих оздоровниць Київщини
  2. Опрацьовується Стратегії розвитку промислового комплексу України
  3. До ФПУ надійшла відповідь з Офісу Президента України
  4. НА КОНТРОЛІ ФПУ. Мінагрополітики інформує про розгляд проблемних питань на ринку продовольства
  5. ДОСЯГНЕННЯ ФПУ-2018. Соціальний захист працівників в умовах зростання цін і тарифів
  6. Працює експертна група з врегулювання статусу майна профспілок
  7. Профспілками підтримано відкриття залізничного сполучення «Київ – Бориспіль»
  8. Профспілки не допустять погіршення умов праці !
  9. Інформація СПО об’єднань профспілок щодо стану виконання Вимог та реалізації рішень примирних органів в колективному трудовому спорі з Кабінетом Міністрів України
  10. Профспілки підтримують боротьбу з тіньовими схемами господарювання
  11. 8 липня – День рибалки