Готується публічний звіт УС ПГС

EU navigator-1170x320   На засіданні Української Сторони Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС, яке відбулось 17 січня, обговорено проект публічного звіту щодо підсумків роботи УС ПГС у 2017 році, а також визначено пріоритети її діяльності на 2018-й рік.   У роботі взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий, який зауважив, що УС ПГС діє публічно, адже вона представляє більш ніж 180 громадських організації України, тому звіт після його доопрацювання буде..

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Повернення зарплатних боргів потребує невідкладного законодавчого врегулювання

1149 17 січня ц.р. Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту працівника у випадку затримки виплати заробітної плати», розроблений профспілками.   За сприяння представника ФПУ у Парламенті Сергія Капліна зазначений законопроект було зареєстровано у ВР за № 7002 і передано на розгляд профільного парламентського Комітету, у засіданні якого взяв участь..

Боротьба з «загарбниками» профспілкової власності не припиняється

zelen-mus 11 січня ц.р. на засіданні Кабінету міністрів України прийнято рішення про передачу санаторію «Зелений Мис» у м. Одеса від ПрАТ «Укрпрофоздоровниці» до сфери управління Міністерства внутрішній справ.   Процес відчуження цієї єдиної у системі профспілок оздоровниці, яка спеціалізується на лікуванні і реабілітації дітей із захворюванням органів зору, розпочався ще 2011 року. Тоді за рішенням місцевих господарських судів нерухоме майно санаторію «Зелений Мис» було визнано державною власністю. У..

Про Реєстр підприємств-боржників з виплати заробітної плати

1497253441 1 На виконання Рекомендацій учасників «круглого столу» на тему: «Шляхи розв’язання проблем щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати», який проводився Комітетом ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 22.04.2015 року, та за наполяганням профспілкової Сторони Урядом створено Реєстрпідприємств, установ, організацій усіх форм власності, які мають заборгованість із заробітної плати.  Зазначений Реєстр на даний час розміщується на сайті Державної служби України з питань праці за посиланням http://dsp.gov.ua/category/reiestr-borzhnykiv/  ..

Звернення ФПУ до Уряду та Антимонопольного комітету України щодо відновлення державного регулювання цін на соціально значущі продовольчі товари

5899f226163db-0001-c355d604-55083350-54dd-bbc57af0 1200 watermark   З 1 липня 2017 року Кабінетом Міністрів України скасовано державне регулювання цін на соціально значущі продовольчі товари. Тим самим Уряд фактично відмовився від світової практики стримування цінових стрибків шляхом контролю за ціноутворенням у цій сфері. Таке рішення спричинило різке зростання цін на низку соціально значущих товарів. Так, при загальному зростанні споживчих цін протягом січня-листопада 2017 року на 14,5 %, ціни на масло виросли..

Профспілки про врегулювання оплати праці керівників державних підприємств

a35a3a52d51a85b490e08c115951ab8b В Україні хронічно поглиблюється нерівність в оплаті праці на всіх рівнях: міжгалузевому, територіальному, між підприємствами, в межах одного підприємства, що зумовлене відсутністю прямого її зв’язку з рівнем складності та кваліфікації праці, професійною освітою працівника, економічними результатами господарської діяльності підприємства тощо.   Зростання розриву в заробітних платах найманих працівників і керівників одного підприємства, як правило, відбувається через скорочення надбавок та доплат працівникам з одночасним підвищенням заробітних плат..

Зустріч з визначення пріоритетів нової Рамкової програми з розвитку між Організацією Об’єднаних Націй та Урядом України (УНДАФ) на 2018-2022 рр.

85741322   29-30 листопада 2016 року відбулася зустріч з визначення пріоритетів нової Рамкової програми з розвитку між Організацією Об’єднаних Націй та Урядом України (УНДАФ) на 2018-2022 рр. за участі представників Уряду, Парламенту, неурядових та громадських організацій, науковців, соціальних партнерів, експертів Системи агенцій та інституцій ООН. Зі вступним словом виступили Перший віце-прем’єр-міністр України -Міністр економічного розвитку та торгівлі України – Степан Кубів та Координатор системи ООН, Координатор з..

Профспілки не припиняють боротьбу за Списки 1, 2

385043444-1-e1464696000805   Під час розгляду питання «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» Уряд на своєму засіданні порушив болючу проблему позбавлення пільг працівників, які працюють у шкідливих умовах на небезпечних для здоров’я виробництвах.   На засіданні виступив голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, який зауважив, що за дорученням Прем’єр-міністра України В.Гройсмана триває робота з актуалізації списків №№ 1, 2, до..

Профтехосвіту передано до рук депутатів