Совместное заявление ЕКП-РЕНГО по переговорам о соглашении об экономическом партнерстве между ЕС и Японией

luca rengo 2     Переговоры по Соглашению об экономическом партнерстве между ЕС и Японией (СЄП) были завершены в декабре прошлого года. Подписание СЄП намечено на 11 июля 2018 года. Параллельно продолжаются отдельные переговоры по защите инвестиций.   Европейская конфедерация профсоюзов (ЕКП) и Конфедерация профсоюзов Японии (JTUC-RENGO) признают важность создания правовой основы экономического сотрудничества между ЕС и Японией, которые являются крупнейшими партнерами по взаимной торговле, с целью направления экономик обеих..

Виступ Міністра соціальної політики України Андрія Реви на 107-й Міжнародній конференції праці

Reva1-big Шановний пане Голово! Міністри! Шановні делегати! Пані та панове!   Від імені української тристоронньої делегації вітаю усіх учасників Міжнародної конференції праці. Питання, підняті у доповіді Генерального директора пана Гая Райдера, щодо посилення гендерної рівності у світі праці та у суспільстві, подолання гендерно-зумовленого насильства та домагань на робочому місці, вимагають спільних дій з боку урядів та соціальних партнерів. Уряд України приділяє значну увагу сприянню гендерної рівності в усіх сферах життя. Вже у квітні..

Виступ представника трудящих України, Голови Федерації профспілок України Григорія Осового на 107-й Міжнародній конференції праці

IMG 2924   Шановна пані голова! Шановні делегати!   Доповіді Генерального директора про виконання програми МОП за минуле дворіччя, а також про забезпечення рівності трудящих-жінок детально і об'єктивно показують стан в світі праці і виклики, які стоять перед нею. Ми поділяємо позицію МОП, що гідна праця - це глобальна вимога, від чого політичне керівництво і ділові кола всього світу не повинні залишатися осторонь, а перегляд національних систем соціального захисту..

Висновки Комітету по Україні, Конвенції №№ 81 і 129

ilo 0   Комітет із застосування стандартів Міжнародної конференції праці 4 червня 2018 року схвалив свої висновки за результатами обговорення звіту України про дотримання Конвенцій МОП про інспекцію праці №№ 81 і 129.   Комітет взяв до відома усні заяви, що прозвучали у виступі представника Уряду та в наступній дискусії. Комітет зазначив, що інспекція праці має бути забезпечена необхідними засобами для ефективного та незалежного функціонування, а нагляд та контроль..

Представник СПО роботодавців звернувся до делегатів 107 Сесії Міжнародної конференції праці МОП

ec70d63452f15ed65051b106ae1cb2b7 M Голова Комітету Міжнародного співробітництва та стратегічного партнерства ФРУ Сергій Цівкач від імені СПО роботодавців звернувся до делегатів 107 Сесії Міжнародної конференції праці МОП у Женеві з промовою, у якій відзначив, що у сучасному світі роботодавці повинні брати на себе більшу соціальну відповідальність. Ключовою метою бізнесу має бути не лише отримання прибутку, а й створення сприятливих умов для гідної праці та життя. І це правило..

Конференция МОТ приняла решение упразднить шесть конвенций и отозвать три рекомендации

wcms 631551 ЖЕНЕВА (Новости МОТ).  Международная конференция труда  (МКТ) приняла решение упразднить шесть конвенций и отозвать три рекомендации.   Для упразднения потребовалось большинство в две трети голосов делегатов Международной конференции труда. В числе упраздненных конвенций - Конвенция 1926 года об инспекции эмигрантов (№ 21), Конвенция 1936 года о вербовке работников из коренного населения (№ 50), Конвенция 1939 года о трудовых договорах работников коренного населения (№ 64), Конвенция 1939 года..

107-а сесія Міжнародної конференції праці. Права трудящих в Україні мають бути надійно захищені

IMG 2901   6 червня 2018 року. У ці дні у Женеві проходить 107-ма сесія вищого керівного форуму Міжнародної організації праці (МОП) - Міжнародної конференції праці (МКП), що має визначити загальні напрямки політики Міжнародної організації праці. Щорічно на сесію «всесвітнього парламенту праці» збирається більше 5 000 представників урядів, працівників та роботодавців зі 187 держав-членів МОП. У конференції також бере участь офіційна тристороння делегація України. На відкритті 107-ї сесії Міжнародної..

Конвенції МОП щодо насильства – бути !

d230e4826a6f7d0e9cc3922427fbf2b3 Цими днями з Женевського офісу Міжнародного профспілкового об’єднання IUF надійшла приємна звістка – 107 Міжнародна конференція праці прийняла рішення про створення Конвенції МОП щодо запобігання і протидії насильству. Отже, наша спільна 5-річна праця завершується солідарним успіхом всіх членських організацій IUF!            У роботі Конференції бере участь делегація українських профспілок на чолі з делегатом від трудящих України Головою ФПУ Григорієм Осовим. У його доповіді особливо підкреслено, що..
Архiв
<< < Липень 2018 > >>