Головну вимогу страйкарів виконано

20190410 133500   Активні практичні дії колективу, галузевої профспілки дніпропетровських будівельників за підтримки облпрофоб’єднання, потужний інформаційний залп в пресі та на телебаченні, а також інші заходи впливу на недбалих господарників сприяли досягненню конкретного результату в затяжному трудовому конфлікті в ТОВ «Проско», про який вже повідомлялось раніше.      Під тиском громадської думки власники підприємства все ж були змушені піти на переговори, в яких взяли участь голови обкому профспілки працівників..

Григорій Осовий та Віктор Турманов наполягають на проведенні наради з Прем’єром

43af2f1-- Голова ФПУ Григорій Осовий і голова Укрвуглепрофспілки Віктор Турманов звернулися з листом до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із закликом долучитися до розв'язання нагальних шахтарських проблем і терміново провести нараду з цих питань за участю профспілок.   У листі зокрема зазначено, що Федерація профспілок України та Профспілка працівників вугільної промисловості України стурбовані поглибленням катастрофічної ситуації, яка склалася в системі вугільної промисловості, а саме погіршенням вкрай важкого фінансового стану..

Протестні дії шахтарів ДП «Торецьквугілля»

2308395 До ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України звернувся голова Торецької територіальної організації В.Щербань з вкрай критичної ситуація, яка склалася на шахтах «Північна», «Південна» ДП «Торецьквугілля», де працівники припинили роботу, що пов'язано з відсутністю грошових коштів, необхідних для виплати заробітної плати. Працівники цих шахт, а також шахти «Нова» не отримують заробітну плату протягом трьох місяців з початку 2019 року. У зв'язку з цим..

Профспілки Чернігівщині борються за легалізацію зарплат

IMG 20190326 115357   26 березня 2019 року в залі засідань облдержадміністрації під головуванням очільника Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (ФПО) Ігоря Москаленка відбулося спільне засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради та обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.   Голова ФПО зосередив свою увагу на вкрай негативній демографічній ситуації в області, відтоку кваліфікованих кадрів через міграційні процеси та низькій заробітній платі в регіоні,..

ВИМОГИ ФПУ – на громадський контроль!

p1040478-7f   Міністерство аграрної політики та продовольства України на лист ФПУ про надання інформації щодо стану виконання доручень КМУ на звернення ФПУ та її членських організацій повідомило стосовно проведення наради з питання обговорення актуальних проблем фінансування лісового господарства та шляхів їх вирішення, а також щодо обсягів бюджетного фінансування за програмою «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді».   Копія листа Мінагрополітики додається   Прес-центр ФПУ

Інформація центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо зустрічей з представниками профспілок

1542112816 img 0294 1 На виконання пункту 3 протокольного доручення Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 №41287/7/1-17 за результатами зустрічі Прем'єр-міністра України В. Гройсмана з представниками всеукраїнських профспілок та профоб'єднань від 07.11.2017 Мінсоцполітики надало узагальнену інформацію, що надійшла від центральних та місцевих органів виконавчої влади, стосовно проведення щоквартальних зустрічей з представниками профспілок та їх об'єднань відповідного рівня для обговорення проблемних питань.   З матеріалом можна познайомитись тут. Прес-центр ФПУ

НА КОНТРОЛІ ФПУ. Мінагрополітики інформує про розгляд проблемних питань на ринку продовольства