Проєвропейські громадські платформи звернулися до політичних партій напередодні виборів у Верховну Раду України

А10 Європейська та євроатлантична інтеграція України є пріоритетним напрямком розвитку країни. Цього вимагає Конституція, в якій віднедавна закріплено незмінність європейського та євроатлантичного курсу. Цього прагне українське суспільство − за останніми соціологічними дослідженнями, 57% українців підтримують вступ до ЄС, а 48,9% до НАТО. Водночас європейська інтеграція стосується не стільки набуття членства у цих структурах, скільки глибоких і масштабних реформ у всіх сферах суспільного життя України,які в підсумку..

Звернення проєвропейських громадських платформ до політичних партій

logo-e1495746777395-1024x665 ЗВЕРНЕННЯ ПРОЄВРОПЕЙСЬКИХ ГРОМАДСЬКИХ ПЛАТФОРМ ДО ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ НАПЕРЕДОДНІ ВИБОРІВ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ Європейська та євроатлантична інтеграція України є пріоритетним напрямком розвитку країни. Цього вимагає Конституція, в якій віднедавна закріплено незмінність європейського та євроатлантичного курсу. Цього прагне українське суспільство − за останніми соціологічними дослідженнями, 57% українців підтримують вступ до ЄС, а 48,9% до НАТО. Водночас європейська інтеграція стосується не стільки набуття членства у цих структурах, скільки глибоких..

Голова ФПУ Григорій Осовий виступив з доповіддю про дотримання прав профспілок

IMG 0239   VII засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, що відбувається у м. Львів, 4 квітня розпочалось із доповіді про права профспілок та працівників в Україні з огляду на зобов'язання нашої держави в Угоді про асоціацію.   Серед питань, обговорених у виступах доповідачів з української та європейської сторін були питання не лише щодо боротьби з бідністю, дисбалансів на ринку праці, що породжують тренди трудової міграції, - особлива увага була..

Григорій Осовий бере участь у засіданні ПГС Україна - ЄС

donors logos   3 квітня у м. Львів розпочалось засідання Платформи Громадянського суспільства Україна - ЄС, органу створеного відповідно до ст. 469-470 Угоди про асоціацію.   Цього разу зібрання представників громадянського суспільства України і Європейського союзу присвячено висвітленню таких основних тем: про права профспілок та працівників, а також про продовольчу безпеку.   IMG 0223   Федерацію профспілок України на засіданні представляють Голова ФПУ Григорій Осовий та голова Профспілки..

Відбулось засідання УС Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС

888   21 січня відбулось перше у цьому році засідання УСПГС, де було розглянуто низку актуальних питань її діяльності в 2019 році.   Платформа обговорила план своєї роботи та робочих груп, зокрема з підготовки звіту про роботу УСПГС протягом минулого 2018 року, з внесення змін до Регламенту УСПГС, проведення спеціалізованого семінару із стратегічного планування, підготовки тематичних доповідей та ін. Серед заходів, що проходитимуть під егідою Платформи вже у найближчий період,..

Підсумки Ради асоціації Україна-ЄС: євроінтеграційний порядок денний на 2019 рік

630 360 1545219764-896   Учасники прес-конференції 19 грудня в "Укрінформі" обговорили основні результати цьогорічної Ради асоціації, що відбулась у Брюсселі 17 грудня ц.р., оцінили нинішню ситуацію з виконанням Угоди про асоціацію, назвали основні здобутки і виклики та окреслили ключові завдання і можливості у пріоритетних сферах європейської інтеграції, в яких Україна має досягти прориву наступного року.   Громадські експерти представили аналітичний документ щодо перспектив поглиблення європейської інтеграції та охарактеризували..

Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС

46189987 2401388649936021 8233985908873887744 o   14 листопада проведено розширене засідання Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС за участю європейських партнерів. Зокрема, у засіданні взяли участь Лукаш Цурило, співголова ПГС та Секретар Європейської сторони ПГС Катаріна Альбрехтова. Учасники зустрічі обговорили дати та формат спільного засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, проведення якого планується у квітні 2019 р. Також були визначені попередні теми доповідей для цього засідання. Учасники зустрічі домовились про..

Україна – ЄС. Реалізації Угоди про асоціацію – новий імпульс

Б   З ініціативи Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС відбулась чергова робоча зустріч її представників з Віце-Прем‘єр-Міністром України Іванною Климпуш-Цинцадзе щодо порядку денного участі громадянського суспільства в процесі євроінтеграції.  Члени  УС ПГС Україна – ЄС проінформували  Віце-Прем‘єр-Міністра України про хід та підсумки виборчого процесу в УС, про ті проблеми, які турбують громадськість і потребують обговорення і вирішення за участю органів виконавчої влади. Як зазначив член..

Огляд новин з ЄС, євроінтеграції та Східного партнерства за 1 - 25 червня

5515e984-4be0-4cbd-9296-f513c5886ef8   У червні Європарламент ухвалив надання Україні 1 млрд. євро макрофінансової допомоги для підтримки її зовнішніх фінансових зобов’язань. Його майбутньому отриманню сприятиме той факт, що Верховна Рада в цьому місяці прийняла закон про антикорупційний суд. Європейська Комісія припинила антидемпінгове розслідування щодо імпорту до ЄС українських феросплавів, а Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти анексованого Росією Криму. Водночас в цьому місяці Швеція видала дозвіл на будівництво газогону..

Про чергову робочу зустріч Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС із Віце-Прем‘єр-Міністром України І.О.Климпуш-Цинцадзе

36679341 10217018824525665 7402701877860630528 n Відбулась чергова робоча зустріч Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС із Віце-Прем‘єр-Міністром України І.О.Климпуш-Цинцадзе щодо порядку денного участі громадянського суспільства в процесі євроінтеграції:- комплексної реформи заробітної плати як відповідь на найгостріші виклики для країни (трудова міграція і збереження трудового потенціалу, підвищення цін на енергоносії та комунальні послуги, пенсійна реформа тощо);- залучення регіональних громад і влади до виконання Угоди про асоціацію в частині захисту довкілля;-..

Більше статей...

1. Робочі групи Української сторони Платформи громадянського
  2. Голову ФПУ Григорія Осового обрано членом УС ПГС на новий термін
  3. ОГОЛОШЕННЯ ПРО ЗІБРАННЯ З ВИБОРІВ ТРЬОХ ПРЕДСТАВНИКІВ ПРОФСПІЛОК ДО НОВОГО СКЛАДУ УС ПГС
  4. Відкрито реєстрацію учасників Асамблеї української сторони платформи громадянського суспільства Україна-ЄС
  5. Доповідь Української сторони ПГС на тему бідності і трудової міграції
  6. Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 6-му засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС
  7. Уряд оприлюднив План заходів з виконання Угоди про асоціацію
  8. Роль оплати праці в скорочені бідності та її вплив на трудову міграцію в Україні
  9. Уряд і Парламент схвалили Дорожню карту виконання Угоди про асоціацію
  10. Формування бази експертів УС ПГС