Проект «Я МАЮ ПРАВО» об’єднує інтереси соціальних партнерів в Чернігівській області

IMG 0039 З нагоди Всеукраїнського тижня права, присвяченого Загальній декларації прав людини Федерація профспілкових організацій Чернігівської області та Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області 5 грудня 2017 року провели зустріч представників Головного територіального управління (ГТУ) юстиції у Чернігівській області з членськими організаціями ФПО. На зустрічі був представлений проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО». Перший заступник начальника ГТУ Сергій Рудий, начальник Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової..

ПРОФСПІЛКИ НЕ ВІДМОВИЛИСЯ ВІД СВОЇХ ВИМОГ, А ПРО ПРОБЛЕМИ ГОВОРЯТЬ ВІДКРИТО

завантаження   У Раді профспілок Івано-Франківської області 6 грудня відбулася прес-конференція для засобів масової інформації. Розпочалася розмова з відміненої на сьогодні запланованої раніше акції інформаційного пікетування Верховної Ради та органів державної влади. З цього приводу Федерація профспілок України зробила відповідну заяву. Як зазначив голова РПО Ігор Басюк, «відміна акції не означає, що профспілки відмовляються від подальшої боротьби за соціальний Державний бюджет - 2018 року, справедливий прожитковий мінімум,..

Вимога профспілок всього світу – збільшити фінансування освіти

1512649904 trading-capital-1000x605     Інтернаціонал освіти звернувся до своїх членських організацій з проханням закликати уряди своїх країн збільшити фінансування освіти. Вже за два місяці, 2 лютого 2018 року представники урядів як розвинених країн, так і країн з низьким рівнем доходів, візьмуть участь у Конференції з фінансування, яку проводитиме у столиці Сенегалу м. Дакар Глобальне партнерство в галузі освіти.   Очікується, що на Конференції уряди візьмуть на себе зобов'язання щодо фінансування освіти в..

ЗВЕРНЕННЯ. Треба підтримати вітчизняних виробників лікарських засобів!

ФАРМ   Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України спільно з Центральною Радою профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України за дорученням трудових колективів фармацевтичних підприємств звернулись з листом до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, у якому висловлюють занепокоєння подальшою долею вітчизняних виробників лікарських засобів.        «Нині вітчизняні ліки не поступаються у якості імпортним, на більшості фармацевтичних підприємств запроваджено практично всі міжнародні стандарти виробництва,..

Боротьба за Будинок профспілок в м. Ужгороді набуває дедалі більшої гостроти

DSCF6291     Претендуючи на будівлю профспілок на площі Народній, Закарпатський окружний адміністративний суд приховав, що раніше вже отримав будівлю на вулиці Другетів     Боротьба за Будинок профспілок в м. Ужгороді на пл. Народній, 5 набуває дедалі більшої гостроти і дістала широкий національний і міжнародний резонанс. У зв’язку з цим, в обласній раді профспілок відбулася прес-конференція на тему: «Судове свавілля продовжується: протистояння Закарпатської облпрофради і Закарпатського окружного адміністративного суду». Виступаючи перед..

Студентські профкоми презентували свою роботу та перевіряли можливості своїх команд у квесті

IMG 9840   Днями в Навчально-методичному центрі профспілок зібралася передова частина студентства Чернігівщини — профспілкові активісти студентських організацій вищих навчальних закладів обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Обласний студентський форум — чудовий привід підсумувати свою роботу, обмінятися досвідом та навчитися чомусь новому.   Відкриваючи захід, Ніна Дудка — заступник голови Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України відзначила ключову роль теперішнього студентства в розвитку держави,..

Первинки лісових галузей на навчанні в Чернігівському центрі

IMG 9566     Днями в Чернігові відбулося відразу два навчальні заходи для членських організацій Профспілки працівників лісових галузей України. В семінарах взяли участь профспілкові активісти ППО ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат” та ППО ПАТ «Слов'янські шпалери — КФТП».   Навчання відкрив та запросив учасників до плідної роботи голова галузевої Профспілки Вадим Сібільов. Серед питань, що були розглянуті на семінарі-тренінгу: “Риторика. Конфліктологія. Успіхологія” (тренер міжнародного класу Ольга Денисова), “Мотивація профспілкового членства..

Молодь – надійна опора профспілок

13     29 листопада 2017 року відбулося засідання Молодіжної ради Чернівецької обласної ради профспілок. З вітальним словом до членів зібрання звернувся голова Чернівецької обласної ради профспілок Володимир Шкварковський, який наголосив, що молодь – майбутнє профспілкового руху.  Він зазначив: «На вашу долю випадає завдання правильно зрозуміти важливі реформаційні процеси, що наразі відбуваються в країні, визначити форми і методи своєї діяльності щоб сповна забезпечити захист трудових та соціально-економічних інтересів працюючих. Ми готові..

Питання гідної і своєчасної оплати праці освітян – пріоритет Профспілки

IMG 9699   Черговий пленум комітету Чернігівської  обласної організації, який відбувся наприкінці листопада, розглянув питання про роботу організаційних ланок обласної організації  Профспілки по захисту та фінансовому забезпеченню трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки в сучасних умовах. Тетяна Матвеєва – голова обласної організації у своїй доповіді відмітила, що це питання продиктоване змінами в трудовому законодавстві, реформуванням системи освіти, подальшим розширенням повноважень органів місцевого самоврядування, їх децентралізацією. Адже..

Спільними зусиллями

58cf8d406f2f84de41410af99a6ac449   17 листопада з залі засідань Чернівецької обласної державної адміністрації відбулося чергове засідання Чернівецької обласної тристоронньої соціально-економічної ради (ЧОТСЕР). У заході традиційно взяли участь члени ЧОТСЕР: представники роботодавців,  профспілок, обласної адміністрації та обласної ради. На засіданні розглядались питання, які стосувались особливостей формування та основних показників Чернівецького обласного бюджету на 2018 рік, проведення медичної реформи в Україні та вдосконалення організації літнього оздоровлення дітей в області. Досить жвавим було обговорення..

Більше статей...

1. Чернігів приймав учасників всеукраїнського семінару для відповідальних за оргроботу в профспілках
  2. Отчетная конференция Профсоюза металлургов и горняков Украины
  3. Питання охорони праці через проведення атестації робочих місць на порядку денному соціальних партнерів
  4. Відбудеться практикум з розслідування нещасних випадків на виробництві
  5. ЗМІ про акції протесту лісівників
  6. Лісівники виступають проти ухваленої Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року
  7. Профспілки Чернігівщини – за збереження лісів у державній власності!
  8. Волинські лісівники озвучили вимоги та власне бачення розвитку лісової галузі під час мирної акції біля приміщення облради
  9. Шістнадцять днів проти насилля
  10. ДЕФІЦИТ КАДРІВ: ЯК ЙОМУ ЗАПОБІГТИ ПОГЛЯД ПРОФСПІЛОК ТА ЇХ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ
  11. Закарпатські волейболісти – призери турніру у Польщі