Профсоюз металлургов и горняков Украины: учатся молодые профактивисты

1 777     В Учебно-методическом центре Профсоюза металлургов и горняков Украины стартовал новый этап системы обучения молодых профактивистов в возрасте до 35 лет. На прошлой неделе прошел первый из трех запланированных семинаров программы «Молодежь ПМГУ: через обучение к действию», в котором приняли участие 36 молодых представителей первичных организаций Профсоюза. Открыл семинар председатель ЦК ПМГУ С.Комышев. Он проинформировал активистов о текущей ситуации в ГМК Украины, деятельности ПМГУ, и призвал..

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Негайно вжити заходів щодо підвищення ефективності вугільної галузі, захисту соціально-економічних прав її працівників!

АБ  Визнати соціально-економічну політику держави та програмні заходи, які здійснюються протягом тривалого часу стосовно вугільної промисловості та її працівників незадовільними. Про це говориться у постанові Пленуму ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості, що відбувся 19 лютого у Києві. Учасники засідання звернулися до Президента, Прем’єр-мінстра України, Міністра енергетики та вугільної промисловості України з вимогами  негайно  вжити заходів щодо підвищення ефективності вугільної галузі, захисту соціально-економічних прав її працівників. У заході..

Закарпатську обласну раду профспілки «Машприлад» очолив Василь Пазяк

P1160443   У місті Мукачево відбулося засідання Закарпатської обласної ради профспілки «Машприлад» України. За пропозицією голови профкому ПАТ «Мукачівприлад» Івана Ващинця учасники засідання хвилиною мовчання вшанували пам’ять колишньої багаторічної голови обласної ради профспілки Марти Малети, яка торік пішла з життя. Розглянуто організаційне питання. Головою Закарпатської обласної ради профспілки «Машприлад» обраний Василь Пазяк, який раніше працював заступником начальника відділення НСПП у Закарпатській області, а його заступником – голова..

Державна служба України з питань праці на захисті прав освітян Чернігова

1511529663 sud Управління Держпраці у Чернігівській області роз’яснило: зменшувати надбавку за престижність можна лише після попередження педагогічних працівників за два місяці   Управління Держпраці у Чернігівській області листом 13.02.2018 роз’яснило, що у разі зменшення надбавки за престижність педагогічної праці з 20% до 5% необхідно дотримуватися норм статті 103 КЗпП України, відповідно до якої про нові або зміну діючих умов оплати праці в бік погіршення власник або уповноважений ним..

Презентація Стратегії інформаційної діяльності Федерації профспілок України на 2018–2021 роки на Харківщині

rabb     13 лютого до уваги голів профспілок Об‘єднання профспілок Харківської області була представлена Стратегія інформаційної діяльності Федерації профспілок України на 2018–2021 роки, яку презентував її автор  - керівник прес-центру ФПУ Юрій Іванович Работа.   Стратегія спрямована на захист в інформаційному полі соціально-економічних і трудових прав та інтересів членів профспілок в умовах реформ, а також об’єктивне висвітлення соціально-економічного становища працівників, діяльності Федерації профспілок України, її членських організацій, їх позиції,..

Пленум комітету Чернігівської міської організації Профспілки розглянув питання щодо надбавок за престижність педагогічної праці

IMG 20180208 164113     8 лютого 2018 року відбувся пленум комітету Чернігівської міської організації Профспілки працівників освіти і  науки України, на якому розглядалось питання про дії міської організації Профспілки у зв’язку зі зменшенням надбавки за престижність педагогічної праці у закладах освіти м. Чернігова. У роботі пленуму взяли участь начальник фінансового управління Чернігівської міської ради Лисенко О.Ю., начальник управління освіти Білогура В.О., голова Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти..

P1630350   Федерація профспілок Вінницької області 8 лютого провела круглий стіл з порядком денним: ”Громадський контроль та державний нагляд – гарантія забезпечення прав і захисту працюючих”. Відкрив та вів круглий стіл Микола Колесник - Голова Федерації профспілок області. В круглому столі взяли участь: Володимир Марунько - начальник Управління Держпраці у Вінницькій області; Михайло Олійник - начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області; Олена..

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ОБЛПРОФОБ'ЄДНАННЯ

Изображение 10665   8 лютого у Будинку профспілок на розширеному засіданні президії Дніпропетровського облпрофоб’єднання відзначалась чергова річниця створення профцентру, а також підбивались підсумки Року первинної профорганізації, оголошеного ФПУ у 2017 р.            Голова облпрофоб’єднання Віталій Дубіль привітав учасників заходу – нинішніх профспілковців, ветеранів та гостей - з важливою подією у житі профспілок області. Він нагадав, що перший міжспілковий профцентр на Придніпров’ї було створено ще 1906 р.          І..

ЗВЕРНЕННЯ. Не дати зруйнувати вітчизняне виробництво мінеральних добрів!

МИН       Профспілка працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України звернулась до Президента України Петра Порошенка з листом щодо                              загрозливої ситуації  загальнонаціонального характеру, яка склалася на ринку виробництва вітчизняних азотних мінеральних добрив після слухань, які відбулися 30 січня 2018 року у Департаменті торговельного захисту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у рамках проміжного перегляду антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну аміачної селітри походженням з Російської Федерації.       «У..

ЗАСТРАХОВАНИМ - НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ

Изображение 10631    Цими днями на Дніпропетровщині з робочим візитом перебували керівники Фонду соціального страхування України – голова правління, заступник голови ФПУ Володимир Саєнко і директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков. За участі голови Дніпропетровського облпрофоб’єднання Віталія Дубіля у Будинку профспілок 7 лютого відбулася зустріч керівників Фонду з головою обласної Ради Глібом Пригуновим, під час  якої обговорювались нагальні питання посилення взаємодії обласної  влади, медичних закладів з робочими органами..
Архiв