Burshtyn TES

 

Звіт про діяльність Івано-Франківської обласної ради профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості за минулий рік викликав жваве обговорення під час пленарного засідання членів ради. В доповіді голови обласної організації профспілки Василя Гриньківа, виступах йшлося не тільки про виконану роботу, а і про пошуки нових шляхів по соціальному діалогу в нинішніх умовах.

В центрі уваги – проблеми, які турбують працівників Бурштинської ТЕС, одного з найбільших підприємств області. Адміністрація, профком сьогодні тісно співпрацюють з Донецькою паливно-енергетичною компанією, яка придбала 45% ПАТ «Західенерго». Ряд важливих питань доводиться вирішувати за сприяння обласної галузевої ради ЦК «Укрелектропрофспілка». Адже теперішня адміністрація “Західенерго” намагається знизити соціальні виплати працюючим. Учасники конференції трудового колективу не дали згоду проводити зміни і доповнення до колективного договору в частині зниження соціальних стандартів. Колективний договір на 2012-2013 р.р. залишився в старій редакції.

Профком Бурштинської ТЕС докладає зусиль, аби не допустити скорочення чисельності трудівників станції. Працівники соціальної сфери передані перевапжно в управління профкому, а частина тих, хто працював у транспортному цеху переведені в інші виробничі підрозділи.

На пленарному засіданні обговорювалась непроста ситуація, яка склалась на Калуській ТЕЦ. В минулому році в звязку із зупинкою ТОВ “Карпатнафтохім” станція зупинилася. Однак, обслуговуючий персонал втрачає дві третіх посадового окладу. Внаслідок простою виникла проблема по виплаті стажевої надбавки для 142 чоловік. В результаті наполегливої роботи профкому інтереси цих людей вдалося відстояти.

Профспілковий комітет ТЕЦ зумів організувати в літній час відпочинок для частини працівників на морському узбережжі.

У прийнятій на пленарному засіданні постанові внесена пропозиція : спрямувати зусилля профспілок на обмеження застосування нетипових форм зайнятості, встановити таку норму, коли залучення роботодавцем працівників до виконання робіт на умовах аутсортингу та лізингу персоналу дозволяється тільки за умови погодження з профспілкою, що діє на підприємстві.

 

            Прес-служба Ради профспілок Івано-Франківської області