P1130618

 

         У Чинадієві відбулося виїзне засідання президії Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури (голова Наталія Товтин). Як завжди, на порядку денному були актуальні питання діяльності профспілки, що стосуються соціально-економічного захисту спілчан.

         Розглядаючи питання про хід оздоровлення дітей, профспілковий лідер галузі, член Ради ФПУ Наталія Товтин охарактеризувала стан цієї роботи на екваторі оздоровчої кампанії. З початку літнього сезону – у літній школі-таборі «Гармонія», організаторами якої є управління культури Закарпатської облдержадміністрації і обласна організація профспілки працівників культури, оздоровлено 180 дітей, в тому числі у першу зміну – 95 юних талантів – переможців міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів. За показниками оздоровлення галузева профспілка – в числі кращих у області. Путівка в оздоровницю – найдешевша серед дитячих оздоровчих закладів Закарпаття – 170 грн. на добу. Для оздоровлення дітей використовувалися кошти з різних джерел фінансування – профспілкового, обласного бюджетів, кошти батьків. У прийнятій постанові відзначено роботу школи-табору «Гармонія» (начальник Михайло Фендик) щодо духовного збагачення підростаючого покоління, поєднання і удосконалення творчих нахилів та змістовного відпочинку талановитих дітей.

         Під час розгляду другого питання – про підсумки Всеукраїнської акції протесту профспілок та подальші дії щодо соціально-економічного захисту членів профспілки - відзначалося, що представництво обласної профспілкової організації працівників культури на акції було одним з найвищих в області: галузеву профспілку представляли 25 спілчан, а найбільше - з профорганізацій міст Ужгорода і Мукачева, Воловецького та Мукачівського районів. У прийнятій постанові президії облорганізація профспілки звернулася до Федерації профспілок України: вимагати у повному обсязі виконання Резолюції Всеукраїнської акції протесту профспілок, ширше використовувати можливості ЗМІ для доведення до широкої громадськості позиції і дій профспілок проти державної політики «шокової терапії», а у разі невиконання вимог профспілок – провести восени нову, більш потужну акцію протесту, під час підготовки якої розпочати збір підписів за проведення дострокових парламентських виборів та недовіру уряду.

Під головуванням Наталії Товтин на засіданні також відбулася гостра фахова дискусія щодо стратегії і тактики дій профспілки у вирішенні існуючих проблем соціально-економічного захисту працюючих.

         Виступаючи на засіданні президії, голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько підкреслив, що з багатьох напрямків роботи профспілка працівників культури – у лідерах серед галузевих профспілок, завжди тримає руку на пульсі профспілкового життя, про що свідчать результати її діяльності. А це – основа довір’я спілчан.

 

На фото:

- учасники виїзного засідання президії облорганізації профспілки працівників культури;

 

P1130807

 

- під час засідання – голова облорганізації профспілки Наталія Товтин і голова облпрофради Володимир Фленько;

 

P1130811

 

- начальник літньої школи-табору для обдарованих дітей «Гармонія» Михайло Фендик (в центрі) разом з юними даруваннями;

 

P1130815

 

- голова облпрофради Володимир Фленько та голова обкому профспілки Наталія Товтин обговорюють питання харчування дітей з працівниками харчоблоку літньої школи-табору «Гармонія».

 

Фото автора,

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради