У гірському селищі Усть-Чорна Тячівського району, що у Закарпатті, відбувся VI міжнародний турнір з футболу серед команд гірських населених пунктів пам’яті славних закарпатських героїв-лісорубів Івана Чуси та Василя Шорбана – переможців міжнародних змагань в канадському місті Монреаль (1967р.). Його організували й провели Закарпатська обласна організація профспілки працівників лісових галузей (голова Володимир Ільков) та обласна організація ФСТ «Україна» (голова Василь Марків). У проведенні цих змагань їм активно допомагали син героя – Іван Чуса, Усть-Чорнянський селищний голова Петро Костяк та Лопухівський сільський голова Іван Фабрицій.

Це свято спорту збіглося з проведенням в Усть-Чорній професійного свята – Дня працівника лісу. За цікавими змаганнями спостерігали сотні шанувальників футболу та членів їх сімей у гірській глибинці. Головним суддею змагань був відомий арбітр, лайнсмен ФІФА Степан Селменський.

У підсумку, перше місце цього року завоювала команда ФК «Карпати» (Рахів). На другому місці – спортсмени ФК «Лісоруб» (Усть-Чорна), на третьому – команда Національного природного парку «Синевир» з Міжгірщини. До п’ятірки кращих увійшли спортсмени ФК «Брустури» Тячівського району та наші гості з Румунії – команда з міста Бая-Маре.

Головний приз турніру – красень-кубок та золоті медалі переможцям змагань – команді Рахова вручив голова оргкомітету, голова обласної організації профспілки працівників лісових галузей Володимир Ільков. Було вручено й чимало інших нагород від організаторів і спонсорів турніру. Приз кращого воротаря отримав Олексій Семенюк (ФК «Карпати»), захисника – Іван Моргун (ФК «Брустури»), півзахисника – Іван Ярема («Синевир»), нападника – Петро Костяк (ФК «Лісоруб»), а найстаршого гравця турніру – Корнелій Нергуце з команди Бая-Маре.

Лопухівський сільський голова Іван Фабрицій запропонував провести наступний міжнародний турнір пам’яті героїв-лісорубів на батьківщині Івана Чуси – в селі Лопухово, на реконструйованому стадіоні.

На фото:

- відкриває міжнародний турнір голова оргкомітету Володимир Ільков;

- на урочистому відкритті турніру;

- наші гості з Румунії – команда з міста Бая-Маре.

Фото автора

Сергій Баранчиков,