P1530314

10 квітня 2013 року відбулося засідання постійно діючої Тарифної комісії Федерації профспілок Вінницької області, на якій було розглянуто подання виконкому Вінницької міської Ради щодо погодження вартості проїзних квитків у міському пасажирському авто- та електротранспорті.

Голова Тарифної комісії, перший заступник Голови ФПО Микола Колесник ознайомив присутніх з економічними розрахунками КП ”Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління”, а саме із структурою витрат на надання послуг з перевезення пасажирів авто- та електротранспортом.

Відзначив, що відповідно до наданих розрахунків на сьогоднішній день перевезення міським електро- та автотранспортом при існуючих тарифах є збитковими. Основними причинами погіршення фінансового стану підприємства є неодноразове підвищення розміру мінімальної заробітної плати (на 16,8%), зростання ціни на електроенергію (на 15,2%), істотне зростання цін на комплектуючі та матеріали, збільшення витрат на технічне обслуговування та ремонт рухомого складу. Проблемним залишається питання своєчасного та в повному обсязі відшкодування з Державного бюджету коштів за перевезення пільгових категорій пасажирів. Борг Держбюджету підприємству за перевезення пільговиків у 2012 р. дорівнює 70 млн. грн. (або 30%).

В обговоренні виступив начальник КП Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління Микола Форманюк, який зазначив, що Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління визнано кращим серед 22 підприємств по Україні. Підприємство здійснює 70% усіх перевезень, перевозить пасажирів більше, ніж міста-мільйонники. Створено поружну ремонтну базу. Кожен день на лінію випускаються: 111 тролейбусів, 74 трамваї та 22 автобуси. Зазначив, що для покращення фінансового стану підприємства та безпечного перевезення пасажирів тарифи на перевезення у міському пасажирському авто- та електротранспорті, а також вартість проїзних квитків мають бути відкориговані до економічно обгрунтованого рівня.

В роботі тарифної комісії взяла участь директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Галина Якубович.

Після фахової дискусії був підготовлений проект рішення Президії ФПО.

Федерація профспілок Вінницької області

P1530316