2013 074 007

 

Відбувався офіційний візит делегації Профспілки державних службовців Ізраїлю на чолі з головою профспілки Аріелем Якобі.
Під час зустрічі, голова профспілки працівників держустанов України Тетяна Нікітіна презентувала роботу української профспілки, представники профспілок обговорювали проблеми профспілкових рухів двох держав, принципи їх організації.
7 квітня в Ізраїлі відзначається День Пожежі і героїзму європейського єврейства, у зв’язку з цим делегація ізраїльської профспілки взяла участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника в Бабиному Ярі.
Між профспілками держслужбовців України й Ізраїлю міцні дружні відносини установилися з лютого 2006 року, під час візиту ізраїльської делегації до України. З 2007 року між профспілками укладається двосторонній договір про співробітництво. Основними формами співробітництва профспілок є проведення спільних семінарів, конференцій, "круглих столів" з проблем профспілкового руху, взаємний обмін делегаціями профспілкових працівників й активістів, обмін інформацією по організації профспілкової роботи й соціальному партнерству.
10 жовтня 2012 Правління профспілки працівників державних установ Ізраїлю винесло рішення про вступ до Міжнародної федерації профспілок працівників державних установ і громадського обслуговування. Голова профспілки Аріель Якобі направив листа до Ради МФП, в якому звернувся з проханням про прийом.
На підставі цієї заяви та відповідно до норм Статуту МФП, Рада Федерації ухвалила рішення про прийняття профспілки працівників державних установ Ізраїлю в члени Міжнародної федерації з 1 січня 2013 року.
Профспілка працівників державних установ України, яка є одним із засновників МФП, підтримала ініціативу ізраїльської профспілки вступити до міжнародної організації. Голову нової членської організації введено до складу Ради Федерації, для неї встановлено відповідний членський внесок.
Профспілки Ізраїлю, об’єднані в потужну конфедерацію, довели свою ефективність у суспільстві і здобули високий міжнародний авторитет. Це спонукає українську сторону до тіснішої і ширшої співпраці з ізраїльськими колегами.

Профспілка працівників державних установ України