IMG 5153

 

Минулого тижня у приміщені Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» (вул. Стрітенська, 15) відбулася нарада керівників членських організацій Київської міськпрофради, яку провів Голова Валентин Мельник.

 

У заході взяв участь Начальник Управління (інспекції) самоврядного контролю виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Станіслав Москалевський.

Станіслава Володимировича спеціально запросили на зустріч зі столичною профспілковою громадою, щоб він розповів про роботу свого Управління, озвучив основні проблеми, якими опікуються він та його колеги, і детально зупинився на такій актуальній, болючій темі, як надання населенню житлово-комунальних послуг. У цьому контексті на засіданні обговорювалися, зокрема, такі питання:

  1. 1.Як захистити лічильники тепла, а також ліфтове обладнання від злодіїв?
  2. 2.Як захистити право споживача на справедливі розрахунки за тепло?
  3. 3.Які саме антивандальні заходи вживаються на вузлах обліку теплової енергії?
  4. 4.Співпраця з ГУ Нацполіції, Департаментом безпеки ПАТ «Київенерго» щодо посилення охорони громадського порядку та пошуку осіб, що здійснили розкрадання комунального майна, а також стосовно перевірки пунктів металобрухту – з метою виявлення викраденого майна.

 

Спілкування працівників апарату Київської міськпрофради й голів членських організацій із запрошеним гостем пройшло в режимі семінару-наради, під час якого Станіслав Москалевський щиро та охоче поділився досвідом і відповідною важливою інформацією, надав вичерпні відповіді на запитання присутніх.

 

IMG 5174

 

Для більш успішного розв’язання наявних проблем представники профспілок запропонували організувати на місцях групи громадського контролю – за наявністю, справністю й точністю показників лічильників у кожному будинку та якістю житлово-комунальних послуг, що надаються населенню.

Творчо-робоча атмосфера, взаєморозуміння й взаємопідтримка сторін посприяли виникненню стратегічно значущого рішення щодо підписання Меморандуму про співпрацю між Об’єднанням профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» та Управлінням (інспекцією) самоврядного контролю виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). А у газеті «Київські профспілки» буде започатковано колонку, де фахівці Управління (інспекції) надаватимуть актуальну інформацію, відповідні роз’яснення, а також відповідатимуть на запитання читачів.

Тож, шановні колеги, чекаємо на ваші звернення до редакції видання:             м. Київ, вул. Стрітенська, 15, к. 404, тел. 272-11-43.

Наша довідка щодо Управління (інспекції) самоврядного контролю виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

 

IMG 5169

 

Відповідно до Положення про даний структурний підрозділ виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) основними завданнями Управління (інспекції) є:

  • здійснення самоврядного контролю за станом благоустрою м. Києва та столичного житлово-комунального господарства;
  • здійснення контролю за ефективністю діяльності та дотриманням законодавства у сферах благоустрою та ЖКГ, зокрема, стандартів, нормативів, норм і правил структурними підрозділами Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районними в м. Києві державними адміністраціями, комунальними підприємствами, установами та організаціями територіальної громади міста Києва та іншими суб’єктами;
  • сприяння розвитку та поліпшенню стану благоустрою в м. Києві;
  • профілактика правопорушень в сфері благоустрою та житлово-комунальних послуг, неефективного використання комунальних ресурсів;
  • вжиття заходів щодо притягнення винних до відповідальності за порушення законодавства у сферах благоустрою та житлово-комунальних послуг.

 

 Управління організаційно-інформаційної

роботи Київської міськпрофради