IMG 8714

18 квітня 2013 року в рамках навчання працівників, відповідальних за ведення кадрового діловодства підприємств галузі був проведений спільний навчальний семінар Харківської обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України та Харківського міського центру зайнятості. В роботі заходу прийняли участь правовий інспектор праці обласної організації Профспілки Хлинов В.В., завідуюча відділом соціально-економічної та правової роботи обласної організації Профспілки Зуєва О.О. та старший інспектор міського центру зайнятості Бочков Є.В. і юрист центру Карамишева Л.Є.

З 1 січня 2013 року набрав чинності Закон України «Про зайнятість населення», яким передбачено багато новацій. Для запобігання порушень Закону слухачі були інформовані про статус безробітного, його права та обов’язки; підходящу роботу для безробітного; категорії осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню; масове вивільнення працівників з ініціативи роботодавця; громадські роботи тощо.

Харківська обласна організація профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України і надалі буде проводити заходи, спрямовані на запобігання порушень прав працюючих.

Комісія

з питань правової роботи