РЕП

 

Кіровоградським обласним організація профспілок АПК, будівництва і промбудматеріалів, енергетики й електротехнічної промисловості та Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг було вручено Свідоцтва про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні, що дозволяє брати участь у колективних переговорах з укладення територіальних угод та забезпечувати делегування представників до органів соціального діалогу.

 

В урочистій обстановці під час зібрання профактиву голова обласного відділення Національної служби посередництва і примирення Микола Рішняк вручив головам обкомів профспілок Миколі Чуйку, Григорію Святуну, Любові Липко та Людмилі Хрипливій документи, які дають право представляти інтереси працівників, бути повноцінними суб’єктами соціального діалогу.

Слід відзначити, що на Кіровоградщині склалася плідна співпраця між ФПО та обласним відділенням НСПП, які спільно працюють задля захисту інтересів найманих працівників. Час переконав, що обласне відділення НСПП - це надійний партнер, який за першим сигналом втручається у трудові конфлікти і сприяє їх розв’язанню. Організації профспілок можуть назвати чимало прикладів, коли саме завдяки втручанню відділення працівники отримували заборговану зарплату, поновлювалися на роботі.

Микола Рішняк переконаний: краще, коли інтереси трудового колективу представляють профспілкові органи, які мають досвід цієї роботи, знають законодавство, можуть грамотно сформулювати вимоги та забезпечити супровід їх виконання. Набагато складніше проходить спір, коли інтереси працівників представляє уповноважений орган. До речі, між ФПО та обласним відділенням НСПП підписано Угоду про співпрацю.

 

Марія Іванова

 

РЕП1

 

РЕП2

 

РЕП3