P1140489

В місті Ужгороді урочисто відзначено День  Соборності України та утворення Закарпатської області у складі Української держави.

         Святкові заходи розпочалися з урочистої церемонії відкриття на фасаді будівлі Будинку профспілок на площі Народній пам’ятної дошки видатному історику, голові Центральної ради Української Народної Республіки, академіку Михайлу Грушевському. Її автор – відомий закарпатський скульптор, член Національної Спілки художників України Богдан Корж. Почесну місію відкриття погруддя виконали перші керівники області.

Після покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку краяни розгорнули  100-метровий Прапор України на знак єднання заходу і сходу у складі єдиної соборної України. У багатолюдній ході з прапором до памятника президенту Карпатської України Августину Волошину взяли участь керівники органів влади, профспілок, духовенства, дипломати, сотні ужгородців, серед яких багато молоді.

До пам’ятника Августину Волошину було покладено квіти. В урочистій церемонії взяв участь і голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько.

 На фото:

- представники профспілок на відкритті пам’ятної дошки Михайлу Грушевському;

- пам’ятна дошка Михайлу Грушевському на будівлі Будинку профспілок;

1617285547592906102942730010

- у колоні під час ходи зі 100-метровим прапором України голови обласних організацій профспілок (справа наліво) Марія Петечук, Іван Зелінський, Тетяна Повханич;

P1140497

- голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько (крайній ліворуч) на урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника Августину Волошину;

P1140499

- звучить Державний Гімн України.

P1140504

Фото автора,

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради