DSC04951

 

Концерт кращих народних аматорських колективів закладів культури профспілок Черкащини, яким у 2012 році підтверджено та вперше присвоєно звання «Народний аматорський колектив профспілок України», проходив минулої суботи у Черкасах в рамках заходів з нагоди 60-річчя утворення Черкаської області та 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка.

З програмою «Черкащино! Перлино України, тобі наша любов і серця спів» виступили 32 народних аматорських колективи, які продемонстрували присутнім свою високопрофесійну майстерність, любов до мистецтва, до людей, до рідного краю.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Федерації профспілок області Петро Шевченко. Відзначаючи важливість таких заходів, він, подякував організаторам та учасникам за збереження музичної спадщини свого народу, зокрема, головам обласних комітетів профспілок агропромислового комплексу, освіти, споживчої кооперації, охорони здоров’я, які постійно проводять відповідну роботу у колективах, за духовне виховання молоді та підтримку працюючих – всіх тих, хто реалізує свій творчий потенціал у аматорському мистецтві.

Глядачі із захопленням переглянули виступи відомих творчих колективів таких, як багаторазовий лауреат Всеукраїнських, обласних, міських конкурсів народної творчості, народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Хлібодари» Уманського національного університету садівництва, народний аматорський гурт «Спадщина» ПАТ «Черкаський шовковий комбінат», народний аматорський ансамбль народного танцю «Яворина», «Візаві» Уманського державного педагогічного університету ім. П.Тичини та інших.

Свій репертуар на суд глядачів представили і три колективи, яким вперше присвоєно звання «Народний аматорський колектив профспілок України». Це – народний аматорський гурт української пісні «Хрещатик» обласного Будинку вчителя, народний аматорський вокальний ансамбль «Вербиченька» Корсунь-Шевченківського педагогічного училища ім. Т.Г.Шевченка та народний аматорський вокально-інструментальний ансамбль «Штурм» Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г.Шевченка.

За високий рівень виконавчої майстерності, відродження та примноження надбань національної культурної спадщини українського народу кращі народні аматорські колективи Черкащини відзначені подяками. А глядачі ще раз переконались, що душа народу живе тоді, коли не вмирають його традиції, звичаї, коли живе його пісня.

 

 

Федерація профспілок Черкаської області

 

DSC04975

 

DSC04986

 

DSC04990