IMG 9120

У провідних виробничих Дніпропетровських обласних профорганізацій металургів і гірників та машиноприладобудівників завжди було багато спільного – як в історичному аспекті (свого часу існувала дуже активна й багаточисельна, з міцними традиціями боротьби за права трудящих профспілка металістів, котра їх об’єднувала), так і у міжспілковій та виробничо-масовій діяльності. І в повсякденному житті колеги з цих профспілок завжди були об’єднані багатьма спільними інтересами і турботами.

Тому зовсім не випадковим було нещодавнє укладення угоди про співробітництво між обкомом профспілки металургів і гірників та обкомом профспілки машиноприладобудівників, а також створення (на громадських засадах) в рамках Обласного об’єднання профспілок Асоціації профспілок трудящих металургійної, гірничодобувної та машинобудівної промисловості.

Метою діяльності цього новоутвореного об’єднання є співпраця, спрямована на посилення соціального захисту трудящих, вдосконалення роботи профорганізацій (зокрема, навчання профкадрів і активу, інформаційно-пропагандистські акції, розвиток молодіжного руху, видавнича діяльність). Асоціація є відкритою для вступу до неї нових членів.

Асоціація також буде сприяти вирішенню галузевих проблем, налагодженню контактів з галузевими об’єднаннями роботодавців, між підприємствами ГМК та машинобудування, що допоможе поліпшенню роботи підприємств і створенню нових робочих місць (а значить, й поповненню профспілкових рядів).

В.Коврига,

Дніпропетровське обласне об'єднання профспілок