DSC02701 99f14

 


Такого висновку дійшли фахівці управління Держпраці у Кіровоградській області. Протягом І півріччя було проведено 484 перевірок – порушень море. До адміністративної відповідальності притягнуто 332 посадові особи.


Ці цифри озвучив начальник управління Держпраці Сергій Подорожний під час прес-конференції для журналістів. Велику увагу фахівці приділяли погашенню заборгованості із зарплати. На вимоги державних інспекторів погашено заборгованість із зарплати на 1685 тис. грн. 24 роботодавці виплатили працівникам індексацію зарплати в сумі 703 тис. грн.


В ході перевірок факти використання найманої праці без належного оформлення встановлено у 21 роботодавця. На одного роботодавця накладено штраф у розмірі 96 тис. грн. В цілому винесено 282 постанови про накладення штрафних санкцій на 1120 тис. грн.


Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю запроваджено нові підходи у відносинах держави та бізнесу. Головними пріоритетами інспекторів праці визначені профілактична робота та консультування роботодавців.


Сергій Подорожний відповів на запитання журналістів та закликав їх до співпраці.

 


Прес-центр Федерації профспілок Кіровоградської області