1

 

27 квітня 2013 року в Харківському соціально-економічному інституті відбувся День відкритих дверей. Ознайомитися з профспілковим вищим навчальним закладом прийшли разом з батьками учні випускних класів загальноосвітніх шкіл, коледжів та ліцеїв не тільки міста Харкова, а й Харківської області.

Урочисте відкриття Дня відкритих дверей відбулося в актовій залі Об’єднання профспілок Харківської області. Ректор Харківського соціально-економічного інституту професор Сергій Геннадійович Волков розповів абітурієнтам та їх батькам основні напрями роботи Інституту, ознайомив з напрямами та спеціальностями, за якими проводиться підготовка студентів. Акцентував увагу на перевагах навчання в Інституті, перспективах подальшого працевлаштування та кар’єри.

Захід відбувся за підтримки Консорціуму із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (Consortium for Enhancement of Ukrainian Management Education – CEUME). Відбулася презентація проекту - конкурсу-набору на грантове навчання за програмою «Підприємництво».

У межах заходу було продемонстровано відеофільм та слайд-шоу про життя та діяльність Харківського соціально-економічного інституту. Відбулася презентація діяльності Студентської ради інституту «Студентська молодь у науковому, громадському, культурно-масовому та спортивному житті».

Відповідальний секретар приймальної комісії інституту розповіла майбутнім студентам про основні вимоги до вступу, ознайомила з Правилами прийому у 2013 році. Проінформувала, що згідно рішення Президії ФПУ від 28 березня 2013 року члени профспілок та їх діти мають право на пільгове навчання у профспілковому внз: абітурієнтам, батьки яких є членами профспілок за місцем роботи, за поданням галузевого профспілкового органу надається знижка на оплату навчання від 10 до 30 %.

Для проведення Дня відкритих дверей в інституті було розроблено цілу низку заходів. Розподілені на групи, у супроводі гідів з числа співробітників та студентів інституту, відвідувачі мали змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою вищого навчального закладу, побачити навчальні аудиторії - лекційні зали, кабінети, лабораторії, бібліотеку інституту, відвідати спортивну залу, де студенти, які саме перебували на заняттях спортивної секції з тхеквондо, демонстрували елементи бойових мистецтв. Гостям було запропоновано екскурсію до музею інституту – профспілкового вищого навчального закладу, витоки створення якого сягають корінням ще в початок 20 століття. Відвідувачі дізнались історію створення і життя Інституту за більш ніж 80 річний період.

В програмі Дня відкритих дверей головне місце відводилося презентаціям факультетів Соціального менеджменту та Інноваційної економіки. Для абітурієнтів та їх батьків була проведена ознайомлювальна зустріч з деканами факультетів та всіма завідувачами кафедр, які розповіли майбутнім студентам умови навчання та їх подальші перспективи розвитку у разі вступу до Інституту. Співробітники кафедр розповіли про нові, перспективні спеціальності, відкриті у внз.

До уваги гостей було представлено виставку науково-методичних досягнень кафедр (навчально-методичної літератури, авторських науково-методичних розробок тощо), працювали довідково-інформаційні столи, за якими працівники приймальної комісії надавали консультації щодо вступу на навчання та роздавали рекламну продукцію.

Від зустрічі задоволення отримали всі. В першу чергу, майбутні абітурієнти та їх батьки — вони мали змогу поспілкуватися із професорсько-викладацьким складом факультетів та студентами, отримати інформацію, яка їх цікавила, а Інститут — надію, що їхні майбутні абітурієнти будуть найкращі.

 

Харківський соціально-економічний інститут

 

4

 

 

2