Олександрійські медпрацівники із своїми колегами з інших населених пунктів і областей, братимуть участь у Всеукраїнській акції протесту, яка пройде у Києві 19 вересня.

Kirovogradska-oblast 

 

Олександрійські медпрацівники із своїми колегами з інших населених пунктів і областей, братимуть участь у Всеукраїнській акції протесту, яка пройде у Києві 19 вересня.

 

Інформацію про поїздку олександрійців на пікет підтвердив голова міської профспілки працівників охорони здоров'я Геннадій Шкроб. 

За словами Шкроба, в протесті візьмуть участь представники медицини з усіх областей. В тому числі, до Києва поїде делегація від Кіровоградської області, до якої увійдуть медпрацівники "з усіх міст і районів".

Учасники протесту пікетуватимуть Кабінет Міністрів, Адміністрацію Президента і Верховну Раду. Медики протестують, в першу чергу, проти поганого фінансування своєї галузі, а також однакових зарплат. 

"Не зовсім все відкрито. Якщо нам говорять, що буде спільне фінансування, наприклад, операції, з боку держави і пацієнта, то не говорять, в якому співвідношенні. Це буде 99% пацієнт і 1% - держава? Ну і так далі ", - сказав він.

Крім цього, учасники акції стурбовані тим, що лікарі кидають роботу.

"Скажімо, на сьогоднішній день дуже багато медиків їде за кордон. Треба ж утримати молоді кадри, тому що через п'ять-сім-десять років не буде кому лікувати", - зазначив керівник міської профспілки медпрацівників

Вимоги акції протесту опублікували на сайті Федерації профспілок України. Медики вимагають призначити міністра охорони здоров'я України, збільшити фінансування галузі, ліквідувати "зрівнялівку" в зарплатах, проводити медичну реформу в рамках чинного законодавства і Конституції, не допустити розвалу і комерціалізації сфери охорони здоров'я та інше.

За повідомленням порталу

«Моя Олександрія».