DSC 2870 

На базі спортивно – туристичного клубу «Драгобрат», що в Рахівському районі на Закарпатті,  проведено першість області з гірськолижного спорту на приз першого майстра спорту у цьому виді у Закарпатті Йосипа Тура. У 80-ті роки Йосип Станіславович працював директором ДЮСШ з гірськолижного спорту облради спортивного товариства «Авангард». Він виховав багатьох майстрів спорту, окремі з яких – Олена Порукаєва, Наталія Тур та інші були неодноразовими чемпіонами України, призерами змагань у колишньому СРСР та першостях ВЦРПС.

Організаторами турніру на приз відомого спортивного діяча нашого краю були Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації (директор Маріанна Кляп), Рахівська райдержадміністрація (голова Дмитро Андріюк) та облрада ФСТ «Україна» (голова Владислав Кушнірук). І хоч у низині нині вирує справжня весна, у Карпатських горах були чудові кліматичні умови для змагань з гірськолижного спорту.

На старт дводенних змагань із спеціального слалому та слалому - гіганту вийшли 125 юних спортсменів з Івано – Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Закарпатської областей. Їх привітали на урочистому відкритті голова Закарпатської облради ФСТ «Україна» Владислав Кушнірчук, представник Рахівської райдержадміністрації Василь Головчук та суддя Національної категорії Анатолій Плєханов. Зустрівся з учасниками змагань під час їх проведення і голова Рахівської РДА Дмитро Андріюк.

Суддівська колегія яку очолював директор Ясінянської СДШОР із зимових видів спорту, майтер спорту Йосип Гейніш, зафіксувала результати кожного учасника. У перший день змагань у спеціальному слаломі серед юних спортсменів 2005 року народження і молодших кращі результати показали відповідно Вікторія Галуша та Сергій Бровчук з Ясінянської спортивної школи. Перше місце серед дівчат 2003-2004 року народження зайняла Лілія Зелінська з Ясіня, а у хлопців цієї вікової групи – Максим Марійчин з Буковеля Івано – Франківської області. У віковій категорії 2001-2002 року народження перемогу святкували Юлія Маковецька (Буковель) та Максимілян Подобедов (Ясіня), 1999 – 2000 року народження – Євгенія Гашпарович та Назар Петрук (Ясіня), 1997-1998 року народження – найдосвідченіші учасники змагань, кандидати в майстри спорту Юлія Цибеленко та Тарас Ковбаснюк (обидва з Ясіня).

Наступного дня переможцями змагань у слаломі – гіганті стали: серед спортсменів 2005 року народження і молодших – Марта Попівняк (Буковель) і Сергій Бровчук (Ясіня), 2003-2004 року народження – Лілія Зелінська (Ясіня) та Максим Марійчин (Буковель), 2001-2002 року народження – Юлія Маковецька (Буковель) та Максимілян Подобедов (Ясіня), 1999-2000 року народження – Віталія Пастушина (Тернопіль) та Назар Петрук (Ясіня), 1997-1998 року народження - Юлія Цибеленко та Тарас Ковбаснюк (Ясіня).

В загальнокомандному заліку перемогла перша команда Ясінянської СДЮШОР із зимових видів спорту (директор Йосип Гейніш). На другому місці – наші гості з Буковеля, на третьому – друга команда із спортивної школи Ясіня.

Призери змагань в усіх вікових категоріях отримали грамоти, медалі та пам’ятні значки організаторів, а від Рахівської райдержадміністрації – пам’ятні сувеніри.

Змагання на приз Йосипа Тура пройшли на високому рівні, цікаво і, що особливо важливо, без травм, підтвердили високу майстерність учасників, плідну роботу тренерів. Особлива подяка організаторів змагань  - Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації (директор Маріанна Кляп) та Рахівській райдержадміністрації (голова Дмитро Андріюк).

 

На фото:

- учасників змагань вітає Владислав Кушнірчук;

- нагороди вручає Йосип Гейніш;

 

DSC 3151

 

- на п’єдесталі пошани – призери;

 

DSC 3173

 

- призери змагань з нагородами

 

DSC 3206

 

Сергій Баранчиков, 

Закарпаття