DSC 4738

 

Одним із головних пріоритетів діяльності Федерації профспілок Рівненської області  в умовах децентралізації влади та створення об’єднаних територіальних громад є збереження цілісності та єдності галузевих організаційних ланок профспілок, їх організаційної структури, недопущення необгрунтованої ліквідації первинних профспілкових організацій у процесі оптимізації мережі закладів ЖКГ, бюджетної сфери, АПК тощо.

Реформа децентралізації влади явище нове для країни. Багато підводних каменів лежать в такому місці де їх важливо віднайти і обійти. Для профспілкових об’єднань робота в громадах розпочалася ще на початку року. Нині, коли вже створені Координаційні ради у всіх ОТГ, їх голів зібрали на навчання.

Ключовою темою була тема: «Новації законодавства та ефективні підходи до питання мотивації профспілкового членства».

Микола Шершун, голова ФПО запевнив, що він, як член Національної соціально-економічної ради, усіляко сприятиме, аби пропозиції та звернення надані з об’єднаних громад почув Прем’єр-міністр та профільні міністри, які теж є членами цієї ради.

Варто відмітити, що на навчанні були  присутні голови Координаційних рад з найвіддаленіших громад, як от Локницької.

«Це є свідченням того, що знання, які отримують на подібних навчаннях потрібні. І подібні семінари будуть і надалі в практиці роботи ФПО», - наголосив Микола Шершун.

ІАЦ ФПО

 

DSC 4744