P1010562

 

Вже стало доброю традицією на Сумщині напередодні травневих свят проводити урочисті профспілкові збори. Тож і цього року 29 квітня в Сумській обласній філармонії зібралися кращі працівники підприємств, організацій і установ області, профспілковці всіх рівнів, представники влади та роботодавців, для того, щоб в атмосфері поваги і взаємопорозуміння відсвяткувати День міжнародної солідарності трудящих.

З привітальним словом до зібрання звернулася голова Сумської обласної ради профспілок Валентина Василівна Єсепчук. Слова щирої вдячності пролунали в її виступі на честь людини праці – робітників і службовців, лікарів, працівників сільського господарства, всіх тих, чиєю наполегливою працею створюється добробут в нашій державі. Окремі теплі слова були адресовані ветеранам та технічним інспекторам праці профспілок за їх вклад в розвиток та становлення профспілкового руху в області. З привітальними промовами до присутніх на заході звернулися представники обласної влади - перший заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Віктор Чернявський та заступник голови Сумської обласної ради Валерій Толбатов. Про розвиток соціального діалогу між облпрофрадою та міською радою розповів заступник міського голови Сум Віктор Волонтирець. За його словами, за минулий рік завдяки співпраці влади і профспілок додалося близько 9 тис робочих місць і потрібно надалі активно працювати у цьому напрямку. Побажання добра та злагоди кожному трудівнику висловив під час виступу генеральний директор Сумської обласної організації роботодавців Володимир Кононенко.

Під час заходу були відзначені переможці третього обласного конкурсу «Кращий колективний договір», який проходить під егідою тристоронньої соціально-економічної ради. Нагороди переможцям були вручені співголовами органу соціального діалогу Валентиной Єсепчук, Віктором Чернявським та Володимиром Кононенко. Додаткової уваги треба приділити тому, що отримуючи дипломи переможців, поряд стояли представники роботодавців і профспілок. В цей урочистий момент з вуст представників найкращих підприємств і організацій області лунали зобов’язання і в подальшому розвивати соціальний діалог на основі колективно – договірного регулювання, збільшувати кількість соціальних пільг працюючим, створювати безпечні умови праці працюючим.

В 2013 році були підведені підсумки обласного огляду – конкурсу на кращу профспілкову організацію. Переможці конкурсу отримали дипломи та подяки обласної ради профспілок, а найкращих профспілкових лідерів було відзначено нагрудними знаками та грамотами Федерації профспілок України.

Гостей привітав колектив Сумської обласної філармонії. Артисти подарували чудові пісні та неповторний святковий настрій.

 

Сумська обласна рада профспілок

 

P1010536

 

SDC12444

 

 

P1010592

 

P1010540