7ae73efe4c50580e061849ef2d5b5ea4 L

 

 

Про результати  впровадження пенсійної реформи та особливості пенсійних виплат у жовтні йшлося на зустрічі членів Президії ФПО з начальником Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Оленою Корчакою.

За її словами, відповідно до Закону України від 03.10.п.р.”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”, підвищення пенсій для громадян України розпочато з 1 жовтня. Таким чином, будуть перераховані та осучаснені всі раніше призначені пенсії за єдиними правилами обрахунку, незалежно від того, у якому році була призначена пенсія за матеріалами пенсійних справ.

Крім того, Уряд провів комплексну підготовчу роботу, яка дозволить здійснити процес осучаснення в оперативному режимі та без перебоїв, щоби кожен пенсіонер якнайшвидше отримав збільшену пенсію навіть без необхідності звернення до органів Пенсійного фонду – усі перерахунки будуть проведені автоматично.

Також, зазначеним Законом ліквідовано 15-ти відсоткове зменшення пенсійного забезпечення для працюючих пенсіонерів. Це означає, що   з 1 жовтня кожен працюючий пенсіонер отримуватиме пенсію у повному розмірі.

Пенсійна реформа також скасовує усі преференції в пенсійному забезпеченні – скасовано спеціальні пенсії для держслужбовців, депутатів та інших професій. Скасовано також достроковий вихід на пенсію за вислугою років для представників усіх професій, крім військовослужбовців, співробітників силових органів та робітників з шкідливими умовами праці,   зазначила О.Корчака.

В ході зустрічі були дані відповіді на запитання щодо особливостей застосування пенсійної реформи.

 

Федерація профспілок Вінницької області

 

p1620797

 

p1620799