22766310 1961345744138730 489547193 o

У Черкасах відбулася нарада з головами обласних галузевих профоб’єднань. Розглянуті питання діяльності Фонду соціального страхування України, делегування до складу комісії Фонду з питань вирішення спорів від застрахованих осіб, організації навчання представників галузевих профспілок з питань охорони праці.

Нарада відбулась під головуванням Голови Федерації професійних спілок Черкаської області Петра Шевченка.

Начальник управління Фонду соціального страхування України у Черкаській області Леонов О.П. розповів про завершення об’єднання фондів соцстраху з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань в єдиний Фонд, відхід від фінансування фондом невластивих функцій, які не є страховим випадком (дитяче оздоровлення, новорічні дитячі подарунки, заробітна плата тренерів ДЮСШ, санаторне лікування),привернув увагу до росту виробничого травматизму на підприємствах області та необхідності посилення контролю за умовами праці, Леонов О.П. привернув увагу до можливостей відновлення здоров’я застрахованих осіб у реабілітаційних відділеннях.

Від профспілкової сторони до складу комісії Фонду з питань вирішення спорів делеговані технічний інспектор Федерації профспілок області Калюжний С.А., завідувач відділом правового захисту та охорони праці обкому Профспілки працівників освіти і науки України Берестовий І.Ф.

Погоджена тематика та дати проведення навчань з питань охорони праці в ІV кварталі поточного року.

Щодо реабілітаційного лікування застрахованих осіб, які мають право проходити лікування після перенесених гострих станів, то область, маючи в недалекому минулому профільні реабілітаційні відділення, втратила не тільки функціонуючий лікувальний заклад, а й різко знизила чисельність застрахованих осіб, які відновили власне здоров’я та повернулися на виробництво. Нажаль, такі працівники в переважній більшості поповнили число інвалідів праці.

Нами направлені листи до обласної влади щодо необхідності залучення управління охорони здоров’я, органів місцевого самоврядування, громадських організацій воїнів АТО, чорнобильців, власників оздоровчих закладів до організації стаціонарного реабілітаційного лікування.

Федерація профспілок Черкаської області

22766622 1961345714138733 1299421172 o